Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

Agrofórum Online

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon Szabó Attila, a Bednar magyarországi képviselője többek között az Omega direktvetőgépet mutatta be az Agrofórum elő videójában.

Az eszköz több vonatkozásban is megújult az előző szériához képest, a magtartályt a gyártó például mostantól műanyagból készíti, ezzel pedig jelentősen csökkent a vetőgép súlya. Emellett rövidebb, kompaktabb is lett, valamint az eddig elérhető 3, 4, illetve 6 méter munkaszélesség után 8, valamint 9 méteres változatban is rendelhető.

Az AGROmashEXPO kiállításon látható Omega elején egy kompakt keréksort találhattak a termelők, aminek köszönhetően a gép nagyobb munkasebesség mellett is stabilan halad a szántóföldön. Ezt egy tárcsasor követte, ami után akár műtrágya-kijuttató csoroszlyák is elhelyezhetők. A Bednar vetőgépének nagy előnye, hogy a vetőcsoroszlya-nyomást egészen 120 kg-ig lehet állítani, tehát egészen kötött talajba is precízen letehető a mag. Az Omega 12,5 vagy 16,5 cm-es sortávolsággal rendelhető, a gép minden beállítása egyszerűen elvégezhető, akár mehet közben a fülkéből is szabályozhatjuk.

A mulcsozás mestere

Ezzel a címmel tartott szántóföldi gépbemutatót a Güttler Kft., ahol Müthing mulcs-technológiával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Gépészet Képgaléria Videó

MORO Aratri talajművelő eszközök az Agroázistól

Az AGROmashEXPO és a Bábolnai Gazdanapok után Mezőhegyesen, a II. NAK Szántóföldi Napokon is testközelből ismerkedhetnek meg a gazdálkodók a MORO Arati ekékkel és lazítókkal, az  Agroázis kínálatában.

Hamarosan nyit a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes

Pap István, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kiállítási centrumának vezérigazgatója örömét fejezte ki a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes megszervezéséért. Megtiszteltetés, hogy mindehhez a helyet ők biztosíthatják, így – a NAK és a MEGFOSZ szervezésében – az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye Mezőhegyesen, szeptember 20-21-én nyitja meg kaput a látogatók előtt.

Automatikus finombeállításokkal érkezik a Case IH új kombájncsaládja

Drezdában megismerkedhettünk azokkal az újdonságokkal, amik még hatékonyabbá, még könnyebben kezelhetővé és még gazdaságosabbá teszik a Case IH legújabb szériáját.

Väderstad finomhangolás az aprómagvak precíz vetése érdekében

A Väderstad Tempo V változtatható sortávú vetőgépet tavaly mutatták be, így nem véletlen, hogy az AgrárgépShow-n is nagy érdeklődés övezte.

2018. március 6. 22:09

Gépészet Videó

YieldON biostimulátor - Magyar területeken tesztelve

A YieldON egy hatékony, termelőbarát, kedvező hektárköltségű, új generációs biostimulátor, amelynek használatával a vizsgálatok szerint átlagosan 8%-os hozamnövekedést lehet elérni.

2018. március 14. 08:07

Carmeuse: A meszezés műtrágyaszóróval is lehetséges

A Carmeuse fejlesztői olyan terméket állítottak elő, amely szemcsés, így a jelenleg használatban lévő kijuttató eszközökkel is kezelhető.

2018. március 16. 06:59

Világújdonsággal lehet találkozni a Talajtáp standján

Világszerte újdonságnak számító innovatív talajvizsgálati technológiákkal is találkozni lehet a holland Talajtáp program standján az AGROmashEXPO-n.

2018. január 26. 14:04