Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

Agrofórum Online

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon Szabó Attila, a Bednar magyarországi képviselője többek között az Omega direktvetőgépet mutatta be az Agrofórum elő videójában.

Az eszköz több vonatkozásban is megújult az előző szériához képest, a magtartályt a gyártó például mostantól műanyagból készíti, ezzel pedig jelentősen csökkent a vetőgép súlya. Emellett rövidebb, kompaktabb is lett, valamint az eddig elérhető 3, 4, illetve 6 méter munkaszélesség után 8, valamint 9 méteres változatban is rendelhető.

Az AGROmashEXPO kiállításon látható Omega elején egy kompakt keréksort találhattak a termelők, aminek köszönhetően a gép nagyobb munkasebesség mellett is stabilan halad a szántóföldön. Ezt egy tárcsasor követte, ami után akár műtrágya-kijuttató csoroszlyák is elhelyezhetők. A Bednar vetőgépének nagy előnye, hogy a vetőcsoroszlya-nyomást egészen 120 kg-ig lehet állítani, tehát egészen kötött talajba is precízen letehető a mag. Az Omega 12,5 vagy 16,5 cm-es sortávolsággal rendelhető, a gép minden beállítása egyszerűen elvégezhető, akár mehet közben a fülkéből is szabályozhatjuk.

Kategóriájában a leggazdaságosabb: STEYR Profi 4145 S-Control 8 hajtóművel

A vadonatúj S-Control 8 hajtóműnek köszönhetően a STEYR Profi 4145 fajlagos hajtóanyag-fogyasztása 258 g/kWh értékre csökkent, ami kategóriájának messze a legtakarékosabb traktorává teszi.

Optimális vetés talajszkenner alkalmazásával

A SmartFirmer képes felmérni és térképezni a talaj szervesanyag- és nedvességtartalmát, valamint a növényi maradványok mennyiségét.

Farmet Falcon - Sokoldalú vetőgép számos opcióval

A Farmet Falcon pneumatikus gabonavetőgép egy rendkívül sokoldalú eszköz, amely számos opcióval és méretben rendelhető.

Gépészet Videó

Väderstad finomhangolás az aprómagvak precíz vetése érdekében

A Väderstad Tempo V változtatható sortávú vetőgépet tavaly mutatták be, így nem véletlen, hogy az AgrárgépShow-n is nagy érdeklődés övezte.

Gépészet Videó

A jövő mezőgépészeit látta vendegül a Fliegl Abdán

A FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. vendégül látta a MezőgépÉSZek játék III. helyezett csapatát.

2018. március 14. 14:39

YieldON biostimulátor - Magyar területeken tesztelve

A YieldON egy hatékony, termelőbarát, kedvező hektárköltségű, új generációs biostimulátor, amelynek használatával a vizsgálatok szerint átlagosan 8%-os hozamnövekedést lehet elérni.

2018. március 14. 08:07

Világítótorony a gazdáknak - Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

A Fliegl adathordozók a nyomonkövetés mellett a biztonságot is növelik a betakarítás csúcsidejében.

2018. január 23. 18:18

Március második félében a Solvitis jó megoldás lehet a foszforhiányos repcében

A készítmény magas foszfortartalma polifoszfát formában van jelen, ami gyors, ugyanakkor elnyújtott felvételt tesz lehetővé.

2018. március 2. 18:10