Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

Könnyebb és rövidebb lett az Omega direktvetőgép

Agrofórum Online

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon Szabó Attila, a Bednar magyarországi képviselője többek között az Omega direktvetőgépet mutatta be az Agrofórum elő videójában.

Az eszköz több vonatkozásban is megújult az előző szériához képest, a magtartályt a gyártó például mostantól műanyagból készíti, ezzel pedig jelentősen csökkent a vetőgép súlya. Emellett rövidebb, kompaktabb is lett, valamint az eddig elérhető 3, 4, illetve 6 méter munkaszélesség után 8, valamint 9 méteres változatban is rendelhető.

Az AGROmashEXPO kiállításon látható Omega elején egy kompakt keréksort találhattak a termelők, aminek köszönhetően a gép nagyobb munkasebesség mellett is stabilan halad a szántóföldön. Ezt egy tárcsasor követte, ami után akár műtrágya-kijuttató csoroszlyák is elhelyezhetők. A Bednar vetőgépének nagy előnye, hogy a vetőcsoroszlya-nyomást egészen 120 kg-ig lehet állítani, tehát egészen kötött talajba is precízen letehető a mag. Az Omega 12,5 vagy 16,5 cm-es sortávolsággal rendelhető, a gép minden beállítása egyszerűen elvégezhető, akár mehet közben a fülkéből is szabályozhatjuk.

Solis traktorok 20-tól 90 lóerőig

A 90 LE-s Solis common rail befecskendező rendszerrel, 12/12-es mechanikus váltóval, két pár hidraulikacsatlakozóval, valamint egy és kétkörös légfékkel, tágas, klímával szerelt kabinnal kapható.

Gépészet Videó

Móri meggyrázás Majával

Útnak indult Weremczuk Maja. A hajlított ponyvás gyümölcsrázót a gépbemutató turné második állomásán, Móron néztük meg.

Gépészet Képgaléria

Bemutatkozik a 10 méteres Caterpillar teleszkópos rakodó (+VIDEÓ)

A 10 méteres Caterpillar 3510D teleszkópos rakodó a gyártó egy régebbi hiányosságát pótolta, 7 és 14 méter között ugyanis eddig nem tudtak gépet ajánlani.

Gépészet Videó

QUIVOGNE talajlazítók 1 – 16 késes kivitelben

A talajlazítás fontosságát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, a megfelelő időben és módon végzett lazítás látványos eredményeket hozhat a termelésben.

Gépészet Képgaléria

Carmeuse: A meszezés műtrágyaszóróval is lehetséges

A Carmeuse fejlesztői olyan terméket állítottak elő, amely szemcsés, így a jelenleg használatban lévő kijuttató eszközökkel is kezelhető.

2018. március 16. 06:59

iF Design Award 2018: 4 díjat nyert az Amazone

Az Amazone gépei a világszerte elismert iF Design Award idei díjátadóján egyszerre négy díjat nyertek el.

2018. március 23. 10:56

Pneusej vetőgépek - Nagy területteljesítmény akár 100 lóerős traktorral is

A Pneusej több mint 20 éve van jelen a vetőgéppiacon, kezdetben az Accorddal, majd onnan kiválva saját csapatával fejlesztette termékeit.

2018. március 2. 18:01

Gépészet Videó

Versatile 335 - Kanadai traktor kompromisszumok nélkül

A Versatile 335 egy új széria, amely Tier IV F motorral a 265-365 lóerőtartományban érhető el. Nagy a tengelytáv, és az önsúlya, utóbbinál 16 tonna is elérhető.

2018. április 2. 11:37

Gépészet Videó