Növényvédelem
Növényvédelem

Már a levegőből is megvédheti napraforgó- és szójaállományát!

Már a levegőből is megvédheti napraforgó- és szójaállományát!

BASF Hungária Kft.

A Pictor® Active gombaölő szer az idei szezonban szükséghelyzeti engedélyt kapott légi kijuttatásra napraforgó- és szójakultúrákban 2024. június 21-től 2024. július 21-ig.

A sok csapadék és magas páratartalom a magas hőmérséklettel párosulva kitűnő fertőzési körülményeket teremt a napraforgót és szóját fertőző gombáknak. Van, ahol már megjelentek a fehérpenész első tünetei a szárakon. Sajnos a talajok sok helyen annyira átáztak, hogy földi permetezőkkel a kezelések nem végezhetők el, pedig a preventív védekezés ezen kultúrák esetében kulcsfontosságú.

Ilyen helyzetekben nyújt racionális megoldást a légi kijuttatás, amelyben idén már a Pictor® Active is segítséget nyújt. A Pictor® Active készítmény dózisa napraforgóban 0,7–1 l/ha, szójában 0,6–1 l/ha. A légi kijuttatáshoz előírt lémennyiség 60–80 l/ha.

Kérjük, a kezelés elvégzése előtt olvassa el az engedélyokiratot és a szükséghelyzeti engedélyt is!

Menjen biztosra! Ne bízza profitját a szerencsére!

Válassza a népszerű Pictor® továbbfejlesztett változatát, a Pictor® Active-ot!

 Pictor® Active gombaölő szer: Pictor® Active: Kimagasló hatékonyság a legfontosabb gombás betegségek ellen.

További információk: Szükséghelyzeti engedélyt kapott a Pictor® Active!

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A gombákra kell a leginkább figyelni

2024. július 1. 15:40

Az időjárás továbbra is kedvez a gombák szaporodásának. Akik a szőlő lisztharmata ellen nem védekeztek, azok valószínűleg szüretelni sem fognak idén. Figyelnünk kell a levéltetvek terjedésére is, hiszen az időjárás kedvező életfeltételeket teremt számukra, és ne feledkezzünk meg a poloskákról és burgonyabogarakról sem.

Továbbra sem pihennek a permetezőgépek

2024. július 1. 12:10

Továbbra sem pihenhetnek a permetezőgépek. Elszoktunk a kórokozóknak kedvező párás, nedves nyaraktól. A vadgesztenyelevél-aknázómoly, guignardia gomba, a parlagfű mind problémát okoznak. A közterületeken aktuális növényvédelmi teendőkről olvashatnak.

Rossz hír: rajzik az amerikai kukoricabogár

2024. július 1. 08:40

A kukoricabarkó, a kukoricamoly és a gyapottok bagolylepke mellett az amerikai kukoricabogár okozhat súlyosabb fertőzést.

Elengedhetetlen a védekezés a kukorica kártevői ellen

2024. június 26. 08:40

Főleg a csemegekukorica- és vetőmagtermelőknek okozhat súlyos veszteséget a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke. Mit várhatunk tőlük idén?

A kukorica 2009 óta nem volt ennyire olcsó

2020. április 21. 08:02

A nyersolaj árának zuhanásával párhuzamosan csökkent a kukorica ára is, hiszen egyre kisebb a kereslet a benzin iránt, amibe a kukoricából készült etanolt adják adalékként.

Erős a kereslet az amerikai szójabab-készletek iránt

2023. október 28. 08:40

Európában a malmi búza, a kukorica, a repce kurzusa is mínuszban zárt, a takarmánybúza viszont drágult.

Termesztés ösztönzéssel csökkenthető az unió szójaimport-függősége

2019. január 29. 11:33

Magyarország továbbra is elkötelezett a GMO-mentes élelmiszerek és a GMO-mentes takarmányozás iránt. Utóbbi kapcsán kiemelten fontos cél az Unió szójaimport-függőségének csökkentése, hosszútávon pedig kiváltása.

Emelkedett a búza fronthavi jegyzése - Olajnövény- és gabonapiaci jelentés

2018. március 8. 10:24

Magyarországon a full-fat szóját 134 ezer forint/tonna, a takarmánykukoricát átlagosan 44,5 ezer forint/tonna áron értékesítették februárban.