Gépinfo

Magágyat készít, vet, tápanyagot pótol: LEMKEN Solitair DT

Agrofórum Online

A LEMKEN Solitair DT egy kompakt tárcsával kombinált, vontatott pneumatikus vetőgép, mely egy menetben képes a talajegyengetésre, valamint a sekély magágy előkészítésére és visszatömörítésére.

Az eszközre szerelhető opciókkal és okos megoldásokkal a LEMKEN minden igényt igyekszik kielégíteni, minden talajkörülménynek megfelelni.

Az egyes táblákon a talaj heterogenitásának megfelelően differenciáltan, helyspecifikusan, takarékosan lehet beosztani és kijuttatni a műtrágyát, illetve elvetni a vetőmagot. Ezzel csökkentve a termelési költséget úgy, hogy kihasználjuk a táblák termőképességét.

A Solitair DT a betáplált kijuttatási térkép alapján pontosan, gyorsan, precízen elvégzi ezt a munkát. A nagy munkaszélesség pedig nagy területteljesítmény elérését teszi lehetővé.

A szállítása akár 40 km/órával is biztonságosan történhet, köszönhetően a nagy átmérőjű visszatömörítő, egyben járókerekeknek és a 3 méteres szállítási szélességének.

A 465 mm átmérőjű homorú tárcsákkal szerelt rövidtárcsaszekció tökéletesen előkészített magágyat hagy maga után. A tárcsalapok a Heliodorhoz hasonlóan egyedi laprugós felfüggesztéssel lettek rögzítve.

A nagy kapacitású, osztott magtartály lehetővé teszi különböző vetőmagok egyszeri kijuttatását, vagy a műtrágyázással kombinált vetést is, az igényeknek megfelelően.

A Solitair DT vetőgépre szerelt vetőegységen a már bevált, paralelogramma-vezetésű OptiDisc csoroszlyarendszer különösen pontos vetőmaglehelyezést tesz lehetővé. Az egyedi paralelogramma-vezetés kialakítása garantálja a pontosabb talajkövetést és az azonos vetési mélységet.

A LEMKEN Solitair DT kombinált vetőgépről további részletek az Agrofórum videójában:

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A német traktorok megalázták a mezőnyt, toronymagasan a legjobbaknak számítanak odahaza

2024. október 18. 09:40

Európában évente mintegy 210 ezer új traktort értékesítenek. Németország ebből nagyjából 30 ezerrel veszi ki a részét.

Világrekord: 24 óra alatt 1587 darab szilázsbála készült

2024. október 13. 08:10

2024 nyarán Svédországban új világrekordot állítottak fel a Kverneland bálázó-csomagoló kombinációval, amely 24 órán át bálázott szünet nélkül.

Meglepetés: negyedével bővült a hazai pickup-piac

2024. október 12. 16:10

Összesen 107 445 járművet adtak el a két kategóriában eddig ebben az évben. A két évvel ezelőttihez képest 7,6 százalékkal bővültek az eladások.

A keletnémet Fortschritt alapjaira építenek elektromos kombájnt

2024. október 5. 08:10

Radikálisan új megközelítéssel kívánnak betakarítógépet konstruálni, amely akár 30 százalékos energiamegtakarításra képes a hagyományos kombájnokhoz viszonyítva.

Újdonságok és gépelőrendelés Köckerling gépekre!

2020. november 25. 05:36

Érdemes a gépelőrendelési akció keretében megrendelnie Köckerling munkagépét vagy vetőgépét a KITE Zrt.-től 2020. október 1. és 2020. december 15. közötti időszakban, hiszen az akció keretében kedvezőbb áron vásárolhatja meg 2021-re a kiszemelt eszközét. Íme néhány fontosabb újdonság a Köckerling háza tájáról.

770 megművelt hektár egyetlen nap alatt – elképesztő rekord született

2023. augusztus 29. 14:10

A cseh Bednar mezőgépgyártó cég rövidtárcsája csúcsot döntött, nagyjából 32 hektáros óránkénti átlagteljesítménnyel dolgozott egy teljes napon keresztül.

A Kühne is nyit az ultrasekély és forgatás nélküli talajművelés felé

2024. június 14. 16:40

Elhozták a klasszikus nehéztárcsájukat is, amely – talán túlzás nélkül állítható – lényegében minden magyar gazdaságban megtalálható.

Új Amazone rövidtárcsák

2020. május 13. 08:33

Az új CatrosXL gépek 11 különböző hengerrel szerelhetők, így az Amazone kínálatából minden talajtípushoz és talajviszonyhoz kiválasztható az ideális henger a visszatömörítéshez és a mélységtartáshoz.