Növényvédelem
Növényvédelem

AgroApp – egy új növényvédőszer-kereső applikáció

AgroApp – egy új növényvédőszer-kereső applikáció

Agrofórum Online

A gödöllői Szent István Egyetemen végeztem Növényorvosi szakon. Az AgroApp-ot növényorvos szaktársammal ketten készítettük el.

Az egyetemi tanulmányaimat követően egy növényvédőszer-forgalmazó cégnél helyezkedtem el. Munkakörből adódóan meg kellet tanulnom sok növényvédő szer adatait. Ezeket főként a Növényvédő szerek, Termésnövelő anyagok című könyvből kerestem ki. Mivel mindez hosszas lapozgatást igényelt, utánanéztem, hogy van-e egy olyan növényvédőszer-adatbázis online vagy applikáció formában, ahol gyorsan rá lehet keresni növényvédő szerekre, hatóanyagokra, kultúrákra, károsítókra, és esetleg a kereséseimet el is tudom menteni, hogy későbbiekben ne kelljen megismételni a folyamatot. Sajnos nem találtam olyan verziót, ahol ezt gyorsan meg tudtam volna tenni. Ekkor körvonalazódott az ötlet, hogy hasznos lenne egy olyan mobil telefonra, tabletre fejlesztett applikáció, ahol gyorsan lehetne keresni készítmény, hatóanyag, kultúra, illetve károsító alapján.

Az elgondolás tetszett szaktársamnak is, így neki is álltunk az adatbázis összeállításának, amelyet az applikáció szerkezetének és funkcióinak kialakítása követett.

Az AgroApp-ban készítmény, hatóanyag, kultúra és károsító alapján tudunk keresni. Lehetőség van a szerek rendeltetése alapján is szűrni, így készítményeken, hatóanyagokon és kultúrákon belül be tudjuk állítani például, hogy csak gyomirtó szereket adjon ki. Lehetőség van annak beállítására is, hogy csak olyan a növényvédő szereket mutasson, amelyek az agrár-környezetgazdálkodásban engedéllyel rendelkeznek. A jobb felső sarokban lévő csillag jelöléssel pedig el tudjuk menteni az adott készítményt, hatóanyagot vagy kultúrát. Ezeket később a kedvencek menü fülre kattintva tudjuk elérni.

Az AgroApp ingyenesen letölthető Appstore-ból és Playstore-ból egyaránt. Az applikáció reklámmentes.

Minden észrevételt és javaslatot nagyon szívesen fogadunk agroapp.info@gmail.com e-mail címünkre.

Baasandavaa Ankhbayar
növényorvos

Hajdú Robert
növényorvos

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Salmonella baktérium lehet a klímaváltozás egyik nyertese

2024. szeptember 6. 13:10

A meleg és a pára nemcsak a növénybetegségeknek kedvez, hanem a nyomukban elszaporodó Salmonellának is, amely a nyers zöldségekkel fertőz.

Legfontosabb tudnivalók a gyomirtó szerek okozta károkról

2024. szeptember 2. 14:40

A gyomirtó szerek használata körültekintést igényel, mert elővigyázatlan használatukkal több kárt lehet okozni, mint hasznot.

Szántóföldi védekezés a meztelencsigák ellen

2024. augusztus 27. 10:40

Az év első fele kedvezett a csigák felszaporodásának. Bár még nem tudjuk, mit hoz az ősz, érdemes rájuk felkészülni, különösen repce vetése esetén.

A sárguló, klorózisos levelek nyomában: okok és tünetek

2024. augusztus 23. 09:40

A klorózisnak, vagyis levélsárgulásnak számos oka lehet. Lehet természetes folyamat, de utalhat káros hatásokra, betegségekre, tápanyaghiányra is.

A varasodás elleni sikeres védekezés elemei

2023. március 22. 11:38

Az almának nincs még egy olyan kórokozója vagy kártevője, ami hasonló intenzitású védekezést kívánna, mint a ventúriás varasodás (Venturia inaequalis). A betegség elleni védekezés a növényvédelem gerincét képezi, annak éves költségéből 40-50%-ot tesz ki. A jól átgondolt, megtervezett védekezési program tehát kulcskérdés.

Beérett, lábon álló kukoricák kártevői

2018. január 23. 20:32

A kukorica kiterjedt kártevő közösségéből a talán legkevésbé ismert, jelentőségüket tekintve háttérbe sorolt kártevő csoportot képviselik az ún. időskori, szeneszcens kártevők.

Kiszimatolják a betegséget

2022. június 22. 15:44

A Bio Detection K9 kutyákat vet be az egyes vírusos szőlőbetegségek azonosításához.

A legfontosabb tudnivalók a Bayer-Monsanto felvásárlásról

2018. június 7. 07:30

A tervek szerint június 7-én lezárul a Monsanto felvásárlása, a vállalat neve Bayer marad. Az összeolvadás révén kétszeresére nő a mezőgazdasági üzletág.