Életmód, gasztronómia

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

Agrofórum Online

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Én most egy nagyon egyszerű, mégis látványos és érdekes ízkombinációt hoztam Nektek. Az enyhén sós kesudió és a lazac tökéletes harmóniában van a krumplival, a paradicsomos-borsos hús pedig enyhén pikánssá teszi az egészet. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű krumpli
  • 6 szelet pecsenyehús
  • olívaolaj
  • bors
  • szárított paradicsom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • 1 marék kesudió
  • 200g lazac

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.

A húsokat sóval, borssal, apróra vágott szárított paradicsommal, és oregánóval bedörzsöljük, majd 15 percre állni hagyjuk.

A krumplikat kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra szelt lazacot, és az összetört kesudiót.

Megsózzuk, borsozzuk. Aki szeretné, még egy kis kakukkfűvel megszórhatja.

A pecsenyehúst olívaolajban kisütjük.

A krumplit pedig az előmelegített sütőbe tesszük 35-40 percre.

Grapefruittal és kesudióval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

A burgonya ágazat az elmúlt két évtized nagy vesztese Magyarországon

2023. július 31. 08:10

A burgonyatermesztésben jelenleg az elsődleges feladatunk a gazdálkodók likviditásának biztosítása, a versenyképesség fenntartása, valamint az ágazat átfogó modernizációja – emelte ki Nagy István agrárminiszter.

Újra több burgonyát termelnek a britek

2019. március 22. 09:36

Az egészség fontos, de az élvezet a fő oka annak, hogy élelmiszereket vásárolunk. A burgonya ízletes, kényelmes és megfizethető.

20 érdekesség a burgonyáról

2024. október 7. 16:10

Magyarországra német közvetítéssel került a krumpli, így lett Grundbirnéből (földikörte) krumpel, majd krumpli. De mi mást tudunk még a burgonyáról?

A burgonya jelene és jövője hazánkban

2023. augusztus 16. 14:40

A burgonya hazai helyzetével kapcsolatban tájékozódhattak a téma iránt érdeklődők az idén immár 35. alkalommal megrendezett Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozás, Fajta- és Növényvédelmi és Technológiai Bemutatón. A Nyírtelek-Gyulatanyán megtartott előadássorozat Augusztinyi András kísérletvezető (NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomás), a VulcanAgro Kft., a Nitrogénművek Zrt., a NÉBIH, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jóvoltából valósulhatott meg.