Zöldség-Gyümölcs

42 üvegház épült 2 év alatt Ukrajnában

Agrofórum Online

Az orosz csapatok 2022-es ukrajnai inváziója eredményeként sokaknak új lakóhelyet és megélhetési lehetőséget kellett keresniük. Közéjük tartozott az eredetileg a Harkivi területről származó Eduard Malcsenko is, aki feleségével a Ternopili területre, Podillyába költözött.

Eduard diplomás biológusként úgy döntött, hogy tudását és energiáját egy saját vállalkozás létrehozására fordítja. Májusban kezdett bele az első üvegház felállításába, júniusban pedig már tizenegy üvegházban gazdálkodott.

Nemcsak termelni tud, hanem eladni is

Az első uborka- és paradicsomtermés sikeres volt, de Eduard nem állt meg ezen a ponton. Folytatta a munkát, melynek eredményeként ma már 42 üvegházzal és 12 hektár termőterülettel büszkélkedhet.

A „Podillya Vegetables” nevű vállalata valósággal szárnyal, a régióban övé a legjelentősebb termékkínálat. Eduard nemcsak bátor vállalkozónak bizonyult, hanem ügyes menedzsernek is, aki intelligensen és előrelátóan dolgozott.

Pályázaton nyert támogatást

A vállalat terményeit, zöldségeit, ideértve a retket, a paradicsomot, az uborkát, a káposztát és a paprikát, a vidéki városokban és a fővárosban található piacokon és szupermarketekben értékesítik. A Podillya Vegetables alig két év alatt lenyűgöző eredményeket ért el.

A gyors fejlődéshez a gazdálkodó az Astarta-Kijev által a német kormánnyal és más partnerekkel közösen szervezett „Course for Independence” elnevezésű pályázat keretein belül kapott támogatást. A pályázati eszközök segítettek a folyamatok automatizálásában és a terméshozamok növelésében.

Forrás: https://www.hortidaily.com/article/9620495/42-greenhouses-in-just-2-years-the-podillya-vegetables-in-ukraine/

Fotó: Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fermentálás otthon: egészséges savanyúság lilakáposztából

2025. december 20. 07:10

A lilakáposzta fermentálása egyszerű, természetes eljárás, amely javítja a beltartalmat és hónapokra biztosítja az eltarthatóságot.

Reggeli uborkás víz? Meglepő, milyen változást hoz

2025. december 11. 08:10

Egy egyszerű ital, amelyre milliók esküsznek. Kiderült, miért issza egyre több ember az uborkás vizet. A hatás meglepőbb, mint gondolnánk.

Nem akármi termett egy váratlan termőhelyen, az íze is fantasztikus

2025. december 10. 09:10

Újabbnál újabb növényi kultúrákat kell megszoknunk szokatlan helyeken, a mediterrán térség flórája lassan az egész kontinensen elterjed.

Ezért nem mindegy, milyen aszalt gyümölcsöt eszünk

2025. december 9. 11:10

Az aszalt gyümölcs koncentrált tápanyag és cukor egyszerre. Egészséges lehet, de csak akkor, ha tényleg tudatosan választjuk és fogyasztjuk.

Egyre népszerűbbek a hazai tájfajta és bioélelmiszerek

2022. április 19. 12:22

Ökokertészkedés, paradicsompalánta nevelés és a biológiai sokféleség jelentősége a Föld napján.

Az uborkatermesztés 7 titka

2022. május 25. 07:36

Talán hihetetlennek tűnik, de igaz: mindössze néhány kulcsfontosságú trükkön múlik az, hogy a saját termesztésű uborka silány vagy bőséges terméshozammal ajándékozza-e meg a gazdáját.

Lehetőségek a fűtés nélküli fóliasátrak őszi hasznosítására II.: spenót hajtatás

2023. augusztus 1. 06:10

Az őszi hajtatásnál egy fontos szabályt kell a termesztőknek szem előtt tartani!

Szerves trágyák jelentősége és használata a zöldségtermesztésben, II. – Takarmányozás és az alom hatása a trágya tulajdonságaira

2023. november 27. 07:10

Előző írásban ismertettük a zöldségtermesztésben leginkább használatos állati eredetű szerves trágyákat, továbbá kertészeti szempontból legfontosabb tulajdonságaikat. De tudni kell, hogy a trágyák használhatóságát a tenyészállaton kívül befolyásolja még a feletetett takarmány, valamint nagymértékben az alom minősége és mennyisége is.