8℃ 4℃
december 9. Natália, Valéria, Filótea
Zöldség-Gyümölcs

Azonnal érezhető a hűtés hatása az üvegházban

Agrofórum Online

Az új páraképző rendszer egyszerűen szabályozza az üvegházak ideális páratartalmát, elősegítve ezzel a növények stresszmentes növekedését.

A Lubing GreenTec termékeket és különböző megoldásokat fejleszt és gyárt az üvegházak optimális növénytermesztési klímájának megteremtésére, amit az idei IPM Essen-en is bemutattak, ahol a szivattyúállomásokat állították reflektorfénybe, és a standjukon beüzemelték a páraképző rendszerüket. A hűsítő hatás azonnal érezhető volt!

A rendszert 2019 óta használják különböző üvegházakban, ami abban támogatja a termesztőket, hogy a napsütéses napokon szabályozzák a páratartalom ideális, biztonságos szintjét, és csökkentsék a termesztés során fellépő stresszhatásokat.

A párásító rendszer fő jellemzője a modularitás, azaz a rendszer nagynyomású egységekből áll, amelyek moduláris rendszerbe illeszthetők. Ha a termelő új termőterületekkel bővíti üvegházát, a rendszer néhány további magasnyomású blokkal is bővíthető.

A rendszer egyik legfontosabb jellemzője az egyszerűség is, könnyen használható és karbantartható. Rugalmasságot biztosít a tervezésben is azzal, hogy a szivattyúméretek széles választéka áll rendelkezésre a nagynyomású modulokon belül. A szivattyútelep minden egyes nagynyomású modulja önálló rendszerként is használható.

Az egyik termesztő, aki már jó ideje használja a Lubing technológiát üvegházában, a Meyer Orchideen AG, amely zöld növényeket és orchideákat termeszt:

„Ezek a növények ideális esetben 50-70%-os páratartalom mellett nőnek, amit a Lubing ködképző rendszerrel és a klímakomputerrel még kedvezőtlen körülmények között is könnyen elérünk. A rendszer legfőbb előnye, hogy nagyon egyszerűen és megfizethető módon szabályozhatjuk az üvegházak páratartalmát, ami a növények növekedése szempontjából óriási előnyt jelent.

Ha egyes részlegek meghibásodnak, a Lubing mindig támogat minket, és a dolgozók mindig gyors és egyszerű megoldást kapnak” – árulta el a cég egyik szakembere.

(Fotó: Pexels/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Merész vállalkozásba fogtak a spanyolok, de bejött, és tarolnak a piacon

2025. december 7. 16:10

Miközben mi lassan elkezdjük a „nemszeretem” téli időszakot, a spanyol szamócatermesztők érdekes, bár kissé kockázatos vállalkozásba fogtak.

Váratlan húzás a spanyoloktól, a fél világ lélegzetvisszafojtva várja az eredményeket

2025. november 29. 16:10

A fokhagyma felhasználási módja eddig is ezerféle lehetett, most azonban a spanyolok egy újabb módot találtak a hasznosítására.

A gyümölcs, ami „magát főzi meg”

2025. november 27. 08:10

A naspolya decemberre válik igazán édessé és krémessé – ekkor születnek belőle a legjobb lekvárok, pálinkák és prémium kézműves különlegességek.

Nem akármi termett egy zalai kertben, a tulajdonos 10 év után szüretelhetett

2025. november 26. 16:10

A magyar kertekben felbukkanó fügén már egyáltalán nem csodálkozunk, és most egy újabb egzotikus növény „kéredzkedett be” Magyarországra.

Az üvegházak egyre nagyobb területet fednek le a Földön

2024. június 6. 13:10

Az üvegházi termesztés globálisan nő, mutatták ki egy tanulmányban. A trendnek számos előnye van, de a negatív hatásaira kevesebb figyelem irányul.

Az üvegházépítők téli csodavilágot teremtettek

2024. január 24. 11:40

Nem csak zöldségtermesztők építenek ma már üvegházat, noha a szerkezet és a tervek más épületek esetében is majdnem ugyanolyannak tűnnek első blikkre. De akkor ki és miért akar üvegházat emelni?

Beindult a hazai paradicsomszezon

2022. május 2. 13:21

Több mint 12 ezer tonna paradicsom kerül a fogyasztók asztalára idén a többgenerációs dél-alföldi kertész családok alkotta TRIVEGA Kft. üvegházaiból.

Megfelelő megoldás az üvegházi párásodásra

2023. november 5. 11:10

Wim de Weert 15 éve foglalkozik szamócatermesztéssel Portugáliában, amit a holland és a francia piacra szállít. A gazda ma úgy tartja, már sokkal korábban ezzel kellett volna foglalkoznia.