11℃ 7℃
október 28. Simon, Szimonetta, Szimóna, Júdás, Tádé
Zöldség-Gyümölcs

Azonnal érezhető a hűtés hatása az üvegházban

Agrofórum Online

Az új páraképző rendszer egyszerűen szabályozza az üvegházak ideális páratartalmát, elősegítve ezzel a növények stresszmentes növekedését.

A Lubing GreenTec termékeket és különböző megoldásokat fejleszt és gyárt az üvegházak optimális növénytermesztési klímájának megteremtésére, amit az idei IPM Essen-en is bemutattak, ahol a szivattyúállomásokat állították reflektorfénybe, és a standjukon beüzemelték a páraképző rendszerüket. A hűsítő hatás azonnal érezhető volt!

A rendszert 2019 óta használják különböző üvegházakban, ami abban támogatja a termesztőket, hogy a napsütéses napokon szabályozzák a páratartalom ideális, biztonságos szintjét, és csökkentsék a termesztés során fellépő stresszhatásokat.

A párásító rendszer fő jellemzője a modularitás, azaz a rendszer nagynyomású egységekből áll, amelyek moduláris rendszerbe illeszthetők. Ha a termelő új termőterületekkel bővíti üvegházát, a rendszer néhány további magasnyomású blokkal is bővíthető.

A rendszer egyik legfontosabb jellemzője az egyszerűség is, könnyen használható és karbantartható. Rugalmasságot biztosít a tervezésben is azzal, hogy a szivattyúméretek széles választéka áll rendelkezésre a nagynyomású modulokon belül. A szivattyútelep minden egyes nagynyomású modulja önálló rendszerként is használható.

Az egyik termesztő, aki már jó ideje használja a Lubing technológiát üvegházában, a Meyer Orchideen AG, amely zöld növényeket és orchideákat termeszt:

„Ezek a növények ideális esetben 50-70%-os páratartalom mellett nőnek, amit a Lubing ködképző rendszerrel és a klímakomputerrel még kedvezőtlen körülmények között is könnyen elérünk. A rendszer legfőbb előnye, hogy nagyon egyszerűen és megfizethető módon szabályozhatjuk az üvegházak páratartalmát, ami a növények növekedése szempontjából óriási előnyt jelent.

Ha egyes részlegek meghibásodnak, a Lubing mindig támogat minket, és a dolgozók mindig gyors és egyszerű megoldást kapnak” – árulta el a cég egyik szakembere.

(Fotó: Pexels/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Rászólhatok a járókelőkre, ha az utcán álló fámról csipegetik a gyümölcsöt? A válasz kiábrándító

2025. október 28. 13:10

Kié a gyümölcs, ha közterületen lévő fán termett? A kérdésre adott válasz sokkal meglepőbb, mint azt bárki is gondolná.

Hosszú kórházi kezelés után fogott agrárvállalkozásba egy férfi, és megtalálta magának az aranytojást tojó tyúkot

2025. október 28. 09:10

Háborús sebesültként került kórházba egy ukrán férfi, aki hosszú felépülést követően az agráriumban kötött ki. Igencsak jövedelmező vállalkozásba fogott.

Alma a fagyasztóban? Így lesz tökéletes a végeredmény

2025. október 27. 11:10

Ősszel gyakran több almánk van, mint amit el tudunk fogyasztani – de a fagyasztással megőrizhetjük a termés ízét a télre is.

Lehet-e nyersen enni a birset? Itt a válasz!

2025. október 16. 14:10

Fanyar, de értékes: a birs nyersen is ehető, ha tudjuk, mikor és hogyan érdemes megkóstolni.

Digitális megoldás az optimális üvegházi klíma eléréséhez

2023. január 31. 11:36

Az SBE rendszer egy – a kertészeti ágazat számára kidolgozott – digitális megoldás, amely az optimális üvegházi klíma elérésére és az üvegházi folyamatok javítására használható.

Jelentős fejlesztés a bazsalikom fajtafejlődésében

2022. május 22. 05:44

A SAIS Seeds bazsalikomra vonatkozó génjavító kutatásainak eredményeként jött létre a Gentile (sa 1164) védett fajta.

A jövőben a növények irányítják majd az öntözőrendszereket?

2023. szeptember 17. 13:10

A technológia rohamos fejlődésével egyre közelebbivé válik egy olyan vízgazdálkodási vízió, amelyben már nincs vízpazarlás, amely tökéletesen a növények igényeihez igazodik – és amelyben meglehet, emberi erőforrásra sem igazán van szükség.

Megfelelő megoldás az üvegházi párásodásra

2023. november 5. 11:10

Wim de Weert 15 éve foglalkozik szamócatermesztéssel Portugáliában, amit a holland és a francia piacra szállít. A gazda ma úgy tartja, már sokkal korábban ezzel kellett volna foglalkoznia.