Zöldség-Gyümölcs

Burgonya és paradicsom, egy növényen termesztve – izgalmas kísérlet

Agrofórum Online

Vajon lehetséges-e egy növényen egyszerre paradicsomot és burgonyát is termeszteni?

A kérdésre eddig vélhetően a legtöbben nemmel feleltek volna, nagyon helyesen, hiszen két különböző növényről beszélünk, ám a közösségi média felületein feltűnt egy videó, amelyben egy fiatal növénytermesztő arról beszél, ez az ötlet egyáltalán nem légből kapott, hiszen neki sikerült – és mindezt bemutatja a videóján keresztül.

Alen Joseph a videójában valóban egy olyan oltási technikát mutat be, amely lehetővé teszi a burgonya és a paradicsom együttes termesztését. Joseph azt is elmondja, hogy az oltáshoz a két növény, így a paradicsom és a burgonya egyaránt szükséges, de a módszer működik, az így keletkezett „hibrid” (ez a legszebb kifejezés, amivel a hozzászólók az új növényt illetik) pedig egyaránt képes paradicsomot és burgonyát is hozni.

Joseph szerint a felfedezésében az a legjobb, hogy az oltásnak köszönhetően a gazdák dupla jövedelemhez juthatnak, hiszen egy növényről nagyjából 1,5 kg burgonyát és 2 kg paradicsomot képesek termeszteni egy szezonon belül.

A vélemények vegyesek. Sokan ünneplik, mások ócsárolják Josephet, akit sokan csalónak, míg mások bolondnak tartanak, sőt, a növényt is mutáns rémségnek látják. A követők egy kis hányada azonban lelkes, és mindezt a jövő egyik ígéretes mezőgazdasági szenzációjának tartják, ami könnyebbé teheti a gazdák életét.

(Fotó: katerinavulcova/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fermentálás otthon: egészséges savanyúság lilakáposztából

2025. december 20. 07:10

A lilakáposzta fermentálása egyszerű, természetes eljárás, amely javítja a beltartalmat és hónapokra biztosítja az eltarthatóságot.

Reggeli uborkás víz? Meglepő, milyen változást hoz

2025. december 11. 08:10

Egy egyszerű ital, amelyre milliók esküsznek. Kiderült, miért issza egyre több ember az uborkás vizet. A hatás meglepőbb, mint gondolnánk.

Nem akármi termett egy váratlan termőhelyen, az íze is fantasztikus

2025. december 10. 09:10

Újabbnál újabb növényi kultúrákat kell megszoknunk szokatlan helyeken, a mediterrán térség flórája lassan az egész kontinensen elterjed.

Ezért nem mindegy, milyen aszalt gyümölcsöt eszünk

2025. december 9. 11:10

Az aszalt gyümölcs koncentrált tápanyag és cukor egyszerre. Egészséges lehet, de csak akkor, ha tényleg tudatosan választjuk és fogyasztjuk.

Hogyan tároljam a burgonyát, hogy ne csírázzon ki és ne is rothadjon meg?

2022. december 28. 04:36

Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy hogyan tároljam a burgonyát, hogy ne csírázzon és ne rothadjon meg?

Különleges zöldségnövények

2018. június 28. 09:35

Természetes a kíváncsiságunk. Egy idő után vágyunk is az újra. Szeretnénk új ízeket és színeket a tányérunkra, egy egyszerű reggeli szendvics mellé ugyanúgy, mint egy otthoni kerti sütögetésnél vagy gourmet-vacsoránál is. Az étkezéseink során páratlan gasztronómiai élményben gazdagíthatnak a különböző formában elénk kerülő zöldségnövények.

Miért és hogyan érdemes a burgonya gumóját ültetés előtt csíráztatni?

2021. március 17. 08:36

A burgonya előcsíráztatása házikerti körülmények között is bevált módszernek számít.

A hazai koraiburgonya-termesztés kialakulása és mai gyakorlata

2019. március 30. 05:47

A burgonya ma a világ harmadik legfontosabb élelmiszernövénye (1977-ben még csak az ötödik volt!). Jelenleg a termelés volumenében csak a rizs és a búza előzi meg.