Az élelmiszer emberi fogyasztásra alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan termék. Az élelmiszer fogalmába beletartozik a víz és az italok is, illetve minden olyan anyag, melyet a készítése során a termékhez hozzáadnak. Az élelmiszeripar a feldolgozó ipar egyik alága, mely az összes feldolgozóipari termelés kb. 10%-át adja. Az élelmiszeripar alágazatai: húsfeldolgozás és -tartósítás, húskészítmények gyártása; halfeldolgozás és – tartósítás; gyümölcs- és zöldségfeldolgozás és -tartósítás; tejfeldolgozás; növényi és állati olaj gyártása; malomipari termék, keményítő gyártása; pékáru, tésztafélék gyártása; italgyártás, takarmánygyártás, dohánytermékgyártás. Az élelmiszeripar aktualitásait is megtalálja az Agrofórum Online Agrárhírei között.
2023. április 17.
Az Európai Friss Csapat program reggelizős tippjeivel bárki feldobhatja és még egészségesebbé teheti a reggelijét!
2023. április 11.
Új hároméves ciklusról döntöttek a növényvédő szerek élelmiszerekben történő előfordulásának ellenőrzésében.
2023. április 11.
Oroszország pénteken azzal fenyegetőzött, hogy megkerüli az ENSZ-közvetítéssel létrejött gabonával kapcsolatos megállapodást, hacsak nem szüntetik meg a mezőgazdasági exportjának akadályait.
2023. április 6.
Hogyan használhatunk innovatív termesztési rendszereket, hogy a világ növekvő népességét egészséges, tápláló és fenntartható módon előállított élelmiszerekkel lássuk el?
2023. április 5.
A kiváló minőségű magyar tojás a húsvéti időszakban is a vásárlók rendelkezésre áll.
2023. április 3.
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék” címmel szerveznek rendezvénysorozatot.
Helyszín:
NAK Szolgáltató Központ
4220 Hajdúböszörmény, Kálvin tér 1.
Helyszín:
Erzsébet Nagy Szálloda
7030 Paks, Szent István tér 2.
Helyszín:
Pannonhalmi Főapátság Díszterem
9090 Pannonhalma, Vár 1.