Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Fogytán a bőtermő szója vetőmagok

Fogytán a bőtermő szója vetőmagok

Karintia Kft. (x)

Tekintettel a kiemelkedő érdeklődésre, a Karintia Kft. két szója fajtájára (Sigalia-00 és Energy-0) sajnos nem tudunk további megrendelést felvenni. Érdemes sietni a szója fajtaválasztással, mert az előző éveknek megfelelően a stabilan teljesítő bőtermő további szójafajtáinkból is idejekorán HIÁNY VÁRHATÓ!

A bőtermő és prémium kategória 6 faj, 33 fajtáját kínálja Önnek a Karintia a 2018-as szezonban. Közép-Európa meghatározó agrárvállalatának, a Mauthner-csoportnak tagjaként kivételes helyzetben vagyunk a fajtakínálatunk összeállításánál. Cégcsoportunk három nemesítőházának köszönhetően újabb öt ÍGÉRETES FAJTÁVAL bővítettük portfóliónkat.

Az INNOVÁCIÓ továbbra is kiemelt szereppel bír a Karintia életében. Az országban elsőként alkalmazzuk a teljes KALÁSZOS szortiment esetében a kétkomponensű csávázási technológiát, melynek köszönhetően az intenzív kezdeti fejlődésű fajtáinkkal még hatékonyabb gyökérfejlődés érhető el.

A SZÓJA, a SÖRÁRPA és a DURUM programjainkban ugyancsak a Mauthner-csoport évtizedes szakmai tudására támaszkodunk. Ezt alapul véve, kiváló genetikájú fajtákat kínálunk a termelők részére. Teljes körű szolgáltatást biztosítva, a termést az ország bármely pontján vissza is vásároljuk.

ZÖLDÍTŐ KEVERÉKEINK iránt évről évre egyre jelentősebb kereslet mutatkozik. 2018-tól GYEP-LEGELŐ keverékekkel bővítjük a zöldítő palettánkat.

A kiválasztásnál elsődleges szempont a PANNON RÉGIÓRA történő nemesítés mellett az ALKALMAZKODÓKÉPESSÉG, mely megítélésünk szerint, a szélsőséges időjárási körülményeket tapasztalva egyre inkább felértékelődik. Bízunk abban, hogy az ORSZÁGOS lefedettégű SZAKTANÁCSADÓI HÁLÓZATUNKKAL, a megújult és egyre bővülő fajtaválasztékunkkal, kedvező MŰTRÁGYA és NÖVÉNYVÉDŐ SZER kínálatainkkal, továbbá a több mint 20 éves nemzetközi TERMÉNYKERESKEDELMI tapasztalatunkkal hozzá tudunk járulni az Ön sikereihez is.

Új piacokat keresnek a német búzának

2019. augusztus 17. 08:10

Szaúd-Arábia az utóbbi években a német búza legnagyobb vásárlója volt, de a német cégekre sokkal keményebb versenyfeltételek várnak, miután a szaudiak enyhítik a búza behozatalára vonatkozó minőségi előírásokat.

Agrárminiszter: a tegnap módszereivel nem lehet eredményesen megküzdeni a ma kihívásaival

2019. augusztus 16. 09:32

Háromszáz kiállító részvételével megnyílt Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, a Farmer Expo csütörtökön Debrecenben.

Csak közepes a termés őszi búzából

2019. augusztus 15. 13:37

Az idei aratási idény véget ért, befejeződött az összes nyári aratású szántóföldi növény betakarítása. Az idei nyár első felét jellemző, viharokkal tűzdelt időjárás ellenére a gazdálkodóknak sikerült tartani az aratás átlagos ütemtervét.

Kicsit drágulhat a vetőmag

2019. augusztus 13. 09:11

Az elmúlt évhez képest kissé magasabb, nettó 101 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól kapott adatok feldolgozását követően a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A szervezet előrejelzése szerint az előállítási költségek növekedése miatt idén enyhén emelkedhet az őszi kalászosok ára.

Amit mindenképpen tudni kell a sikeres és jövedelmező szójatermesztéshez

2019. február 11. 09:16

Megéri szóját termeszteni, a technológiára a más kultúrákban megszokottnál is jobban oda kell figyelni - derült ki az Agrofórum kerekasztal beszélgetésén.

Hogyan termesszünk sikeresen szóját?

2019. január 17. 10:04

Az Agrofórum szervezésében interaktív szója fórumot tartunk az AGROmashEXPO-n a nyitás napján, január 23-án szerdán, 11.00 órai kezdettel, a G pavilon fórum színpadán.

A termelői pozíciók erősödése várható a hazai kukoricapiacon

2018. február 26. 14:55

Az elmúlt öt év legalacsonyabb kukorica-zárókészlete várható a 2017/18-as gabonapiaci szezon végére az Európai Unióban, miközben a termény készletei globálisan is csökkennek.

A szójánál is bevezetnék a fordított áfát

2018. augusztus 30. 12:49

A termelési kedvet elősegítő támogatási rendszer mellett az Agrárminisztérium új megoldásokat is keres a GMO-szója kiváltására.