Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Fogytán a bőtermő szója vetőmagok

Fogytán a bőtermő szója vetőmagok

Karintia Kft. (x)

Tekintettel a kiemelkedő érdeklődésre, a Karintia Kft. két szója fajtájára (Sigalia-00 és Energy-0) sajnos nem tudunk további megrendelést felvenni. Érdemes sietni a szója fajtaválasztással, mert az előző éveknek megfelelően a stabilan teljesítő bőtermő további szójafajtáinkból is idejekorán HIÁNY VÁRHATÓ!

A bőtermő és prémium kategória 6 faj, 33 fajtáját kínálja Önnek a Karintia a 2018-as szezonban. Közép-Európa meghatározó agrárvállalatának, a Mauthner-csoportnak tagjaként kivételes helyzetben vagyunk a fajtakínálatunk összeállításánál. Cégcsoportunk három nemesítőházának köszönhetően újabb öt ÍGÉRETES FAJTÁVAL bővítettük portfóliónkat.

Az INNOVÁCIÓ továbbra is kiemelt szereppel bír a Karintia életében. Az országban elsőként alkalmazzuk a teljes KALÁSZOS szortiment esetében a kétkomponensű csávázási technológiát, melynek köszönhetően az intenzív kezdeti fejlődésű fajtáinkkal még hatékonyabb gyökérfejlődés érhető el.

A SZÓJA, a SÖRÁRPA és a DURUM programjainkban ugyancsak a Mauthner-csoport évtizedes szakmai tudására támaszkodunk. Ezt alapul véve, kiváló genetikájú fajtákat kínálunk a termelők részére. Teljes körű szolgáltatást biztosítva, a termést az ország bármely pontján vissza is vásároljuk.

ZÖLDÍTŐ KEVERÉKEINK iránt évről évre egyre jelentősebb kereslet mutatkozik. 2018-tól GYEP-LEGELŐ keverékekkel bővítjük a zöldítő palettánkat.

A kiválasztásnál elsődleges szempont a PANNON RÉGIÓRA történő nemesítés mellett az ALKALMAZKODÓKÉPESSÉG, mely megítélésünk szerint, a szélsőséges időjárási körülményeket tapasztalva egyre inkább felértékelődik. Bízunk abban, hogy az ORSZÁGOS lefedettégű SZAKTANÁCSADÓI HÁLÓZATUNKKAL, a megújult és egyre bővülő fajtaválasztékunkkal, kedvező MŰTRÁGYA és NÖVÉNYVÉDŐ SZER kínálatainkkal, továbbá a több mint 20 éves nemzetközi TERMÉNYKERESKEDELMI tapasztalatunkkal hozzá tudunk járulni az Ön sikereihez is.

Magas terméshozamokat produkált idén az angol mezőgazdaság

2019. december 7. 06:41

A terméshozamok egyértelműen mutatják, mennyivel jobb időjárási körülmények között dolgozhattak idén az angol mezőgazdaságban.

Itt van a lista: ilyen kukoricát vegyen, ha nagy termést akar!

2019. december 6. 15:01

A kukorica posztregisztrációs fajtakísérletet ebben az évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködésben szervezte meg a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Második alkalommal állítják össze a kukorica ajánlati fajtalistáját

2019. november 29. 15:03

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Gabonatermesztők Országos Szövetségével (GOSZ) és a Vetőmag Terméktanáccsal (VSZT) együttműködve immáron második alkalommal állít össze ajánlati fajtalistát kukoricára, amelynek az a célja, hogy a termelők támpontot kapjanak a fajtaválasztáshoz.

A tavalyinál magasabb hozamot értek el a paradicsom és a fűszerpaprika termelők

2019. november 28. 10:17

A napraforgó betakarítása novemberre befejeződött, a vetésterület 100 százalékát learatták, összesen 561,7 ezer hektárról 1,7 millió tonna napraforgót takarítottak be.

Már csak a cukorrépa betakarítása maradt

2018. november 9. 07:47

A cukorrépa kivételével befejeződött az őszi szántóföldi növények betakarítása, kukorica, napraforgó és szója termésekből megfelelő árualap áll rendelkezésre, biztonságos az ország ellátása, és jelentős mennyiség marad exportra is.

A közönséges takácsatka károsításának hatása a szója beltartalmi összetevőire

2019. március 25. 08:47

A szója, az EU törekvéseinek köszönhetően egyre növekvő vetésterülettel bír Magyarországon is. A szója beltartalmi paraméterei közül a fehérjetartalom (38-40%), és az olajtartalom (18-22%) a meghatározó.

Csökkentek az agrártermékek árai

2019. november 5. 05:33

A búza, a kukorica ára is csökkent a chicagói árutőzsdén. A búza 1, a kukorica 1,4 százalékkal került kevesebbe.

SAATEN-UNION: többletérték a szójaföldről

2018. december 27. 06:36

Törekszünk a biztonságos és profitorientált gazdálkodást lehetővé tevő fajták és hibridek nemesítésére, amelyek alkalmasak az egészséges vetésforgó kialakítására.