Életmód, gasztronómia

Boldog új évet, Kedves Olvasóink!

Agrofórum Online

Trendfordulót él a mezőgazdaság a szakértők szerint, akik kihívásokkal teli esztendőnek jósolják 2024-et. De ezzel ma még ne törődjünk, optimistán kívánunk mindenkinek boldog új évet – az utóbbi hónapokban született legolvasottabb cikkeinkkel. BÚÉK!

2022-ben az évszázad aszálya rengette meg a magyar mezőgazdaságot, 2023-ban pedig lényegében csak a kellő mennyiségű csapadéknak örülhettek a gazdák, a többi tényező inkább kedvezőtlenül alakult. Vajon mit hoz számunkra 2024? Ezzel ma még ne törődjenek, inkább olvassák el az utóbbi hónapok legnépszerűbb cikkeit az Agrofórum Online-ról, hátha valakinek év közben erre nem volt ideje.

Jó szórakozást, és persze boldog új esztendőt!

Nem a legvidámabb témával kezdjük, hiszen 2023-ban egy rég nem látott, kellemetlen ismerős bukkant fel a magyar földeken. Sok olvasónk volt kíváncsi arra, hogy milyen állat készít rengeteg lyukat a kertben. A válaszért KATTINTSON A KÉPRE!

Melyik méz segíthet csökkenteni a vérnyomást és javítani a koleszterinszintet? Ez a téma is sokakat érdekelt, és a választ is megkapták olvasóink az alábbi cikkben:

A leander nagy sláger a kiskerttulajdonosok körében, és sokan aggódtak kedvenc növényükért a hideg beköszöntével. Vajon hogyan kell ápolni a leandert teleltetés előtt? Íme a válasz:

A kényelmes gázfűtés mellett szinte már elfelejtettük, hogyan kell szénnel és fával tüzelni. Az energiakrízis miatt azonban ismét beüzemeltük a jó öreg kályhákat és kazánokat – de mihez kezdjünk a fahamuval? Ártunk vele a talajunknak? Íme:

Akár még szilveszter után is aktuális lehet a felvetés: mikor és mivel végezzük a téli lemosó permetezést? Ez a fás növények nyugalmi idejére essen, és a következőképp történjen:

Végezetül az örök nagy kérdés, amely minden december 1-jén elhangzik, és reményekkel telve várjuk rá a választ: milyen lesz az előttünk álló tél? Reisz András meteorológus ezt is felfedte nekünk:

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Az állati zsíroktól nem kell félni? Ezt mondják a kutatók

2025. szeptember 15. 14:10

Az állati zsírok évtizedekig száműzöttek voltak az egészséges táplálkozásból. Ma azonban újra terítéken vannak – szó szerint is.

4 zseniális nyers cukkini recept pillanatok alatt

2025. szeptember 11. 11:10

Egészséges nassolás és könnyű saláták – mutatjuk, hogyan készíthet nyers cukkiniből gyors, ízletes fogásokat.

A csipkebogyó így őrzi meg erejét: szüret és feldolgozás szabályai

2025. szeptember 6. 14:10

A csipkebogyó gazdag C-vitamin-tartalma miatt értékes gyógynövény. A megfelelő időben szedve és feldolgozva egész télen kincset ér.

Házias ízek, illatok, hagyományok – ilyen a Nyitott Porták varázsa

2025. szeptember 1. 08:10

Egy nap alatt bejárni Szatmár-Bereget? A Nyitott Porták rendezvényen szarvasmarhától a kötött tésztáig, lekvárfőzéstől a házi süteményekig mindent átéltem.

A júniusi időjárás segíti a búza növekedését Európában

2021. június 25. 06:46

A múlt hónapban tapasztalt eső után a meleg júniusi időjárás segíti az európai búza fejlődését a hűvös, száraz tavaszi kezdeteket követően.

Így takarékoskodnak a holland gazdák a vízzel

2023. április 30. 06:38

A helyi gazdálkodók most az ősi tudást innovatív technikákkal ötvözik, hogy a lehető legtovább megőrizzék az édesvizet és megakadályozzák a talaj szikesedését.

A jelenlegi időjárás segíti az aszúsodást

2019. október 21. 12:37

Az idei kifejezetten jó évjáratnak tűnik, az eddig bejött tételek szép egyensúlyt mutatnak, a szőlőknek kiváló az érettségi fokuk, a beltartalmi értékek sem vesztek el a nyári melegben.

Országosan is használják az SZTE által kidolgozott aszálykutatási eljárást

2022. július 18. 13:27

Az aszály mindenki életére hatással lesz az SZTE kutatói szerint.