Címke: AKI

AKI

Az 1954-ben alapított Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) ma Magyarország legjelentősebb agrárközgazdasági kutatóközpontja. Az Intézet legfontosabb alaptevékenységei az agrárgazdasággal kapcsolatos adatgyűjtés és az erre alapozott szakpolitikai kutatási tevékenység. Az Agrárminisztérium felügyelete alá tartozó Intézet egyre többször kap megrendelést az ágazati szereplőktől innovatív döntéstámogató eszközök fejlesztésére.

Kapcsolódó címkék

KSHworkshopöntözési támogatáserdészeti géptámogatáserdészeti támogatástámogatásagrártámogatásállatjóléti támogatásfiatal gazda támogatástejtámogatásterületalapú támogatásagrárátámogatásdíjtámogatáskertészeti géptámogatásőshonos állatok támogatásaagrátámogatásgéptámogatáskedvezőtlen adottságú területek támogatásaközvetlen agrártámogatásborászati támogatásszőlészeti támogatáskertészeti támogatásdöntéstámogatásközvetlen támogatáserdősítési támogatásanyatehéntartás támogatásatermeléshez kötött támogatásde minimis támogatásbaromfi állatjóléti támogatásgázolaj támogatásanyajuh-támogatásjövedelempótló támogatásnemzeti támogatásbiztosítási díjtámogatáscsekély összegű támogatássertés állatjóléti támogatásjövedelemtámogatásinduló támogatástámogatási kérelemmezőgazdasági támogatásátmeneti nemzeti támogatásokbaromfi állatjóléti támogatásokegységes területalapú támogatástermeléshez kötött közvetlen támogatásállami támogatásszőlő-bor nemzeti támogatási programtámogatásokmezőgazdasági csekély összegű támogatásuniós támogatáskamattámogatási hitelprogrammezőgazdasági támogatásokállattenyésztési támogatásokvidékfejlesztési támogatásTámogatáspolitikapályázatZöld Forrás pályázatpályázatíróFenntartható Agráriumért ösztöndíjpályázatpályázati felhívásCLAAS Stiftung pályázatvidékfejlesztési pályázatokborászati pályázatszaktanácsadásKaposvári Állattenyésztési NapokKaposvári Egyetemőszi káposztarepceforgókapaKaposszekcsői Mezőgazdasági Zrt.káposztafejes káposztakelkáposztarugóskapahagyma káposztafélékKAPvöröskáposztakis káposztalégykáposzta-bagolylepkekáposztamolykáposztalégykaparendszerkáposzta peronoszpórafejeskáposztakáposzta poloskakáposztafélékvörös káposztaKapj rákerti kapaCsülökápoláskáposzta gyomírtásakáposztarepcekapacitásbővítéskáposztalepkekáposztarepce hibridgazdasági kapcsolatokkáposztatermelésCégkapuKaposvárkapszaicinsorközművelő kapaKaprabogárKapszaicinoidtermeltetési kapcsolatokŐszi káposztareprceKáposztabolhabirkapörköltStart-munkaprogramkapacitáskapásnövényekKAP-reformkapacitásnöveléstárolókapacitás
Agrárhírek / Agrárközélet

Az agrár-külkereskedelem egyenlege 20 százalékkal javult az év első felében

2019. október 20.

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet elemzése szerint a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek 24 árucsoportja közül 17 exportértéke emelkedett, négyé csökkent, háromé stagnált.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Nagyot csökkent a bor termelői ára

2019. július 8.

Szakértők szerint a felsorolt árak azért is megdöbbentően alacsonyak, mert Magyarországon a borszőlő termelési költségei lényegesen magasabbak, mint a nagy bortermelő nyugat-európai országokban.

Agrárhírek / Agrárközélet

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és az Agrárgazdasági Kutatóintézet integrációja

2019. június 26.

Erősödik a Nemzeti Agrárkutatási Innovációs Központ (NAIK) az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) integrációjával, és így még magasabb színvonalon válik képessé a magyar agrárgazdaság versenyképességének növelésére - mondta Nagy István agrárminiszter.

Agrárhírek / Növényvédelem

Csökkent tavaly a növényvédő szerek felhasználása

2019. április 29.

Magyarországon tavaly 1100 féle engedélyezett növényvédő szer volt forgalomban, ezek 36 százaléka gyomirtó, 29 százaléka gombaölő, 12 százaléka rovarölő, 19 százaléka pedig az egyéb szer kategóriába tartozott.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Olcsóbban vehetünk magyar uborkát

2019. április 12.

A közösség belső piacán a legtöbb apró uborkát Csehország (6,7 ezer tonna), Románia (5,3 ezer tonna), valamint Magyarország (4,5 ezer tonna) értékesítette tavaly.

Agrárhírek / Agrárközélet

Felmérik az élelmiszeripari vállalkozások digitalizációs helyzetét

2019. április 8.

A vizsgálat csak az ágazati szereplők segítségével, közreműködésével végezhető, ezért kérik az élelmiszeripari vállalkozások képviselőit, hogy a kérdőív kitöltésével segítsék felmérni a jelenlegi állapotot.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Elárasztja az uniót az ukrán tojás

2019. március 9.

Az import több mint fele – 51 százaléka – Ukrajnából érkezett, összesen csaknem 14 ezer tonna, ami több mint négyszerese volt a 2017-ben beszállított mennyiségnek.

Agrárhírek / Gépinfo

Sokan keresik a használt agrárgépeket

2019. február 1.

Az önerős beruházások jelentős része inkább a használt piacon realizálódott, és a kisebb gazdaságok választották ezt a beszerzési forrást.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Spanyol fokhagyma árasztja el hazánkat

2019. január 10.

A statisztikai adatok szerint a múlt év első kilenc hónapjában mintegy 81 százalékkal több fokhagyma érkezett a déli országból. A hazai termelésnek tavaly az időjárás sem kedvezett, így a korábbinál is kevesebb mennyiséget takaríthattak be a gazdálkodók.

Agrárhírek / Agrárközélet

Emelkedett a piaci hitelek aránya

2019. január 3.

A hitelállományból a legmagasabb részesedéssel a mezőgazdaságon belül a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdaságok rendelkeztek 2018 harmadik negyedévében is, részarányuk 69,2 százalékot tett ki.