Növényvédelem
Fizetett tartalom
Növényvédelem
Fizetett tartalom

Tavaszi növényvédelem kalászosokban

Tavaszi növényvédelem kalászosokban

Nufarm Hungária Kft.

Nagy termés, kiváló minőségben – minden gazdának ez a célja, ami azonban szinte elképzelhetetlen hatékony növényvédő szerek használata nélkül. Nézzük, mit ajánlanak a gabonatermesztők.

„Fejér megyében, Agárdon és körülbelül 40 kilométeres körzetében 3000 hektáron szaktanácsolok szántóföldi kultúrákban. A fő növények a kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce és őszi búza. Az idei évben a 600 hektár búza csaknem felét – már nem először – a Nufarm Mystic Pro 500 nevű gombaölő készítményével kezeltük. Az évjáratnak köszönhetően a búzákat egy kezeléssel meg lehetett védeni. Ennek időpontja a kalászhányás végi, illetve a virágzás eleji fenofázis volt. A választás azért a Nufarm gombaölő szerére esett, mert a benne lévő tebukonazolt a prokloráz kiegészíti, és a literenkénti 500 gramm hatóanyag szavatolja a jó és tartós védelmet a fuzárium ellen. A kezeléssel a Mystic Pro 500-at az engedélyokiratban leírt felső, 1,25 l/hektár dózissal juttattuk ki. Védekezésünk eredményeként nem volt toxinos búzánk 2019-ben. A termékben lévő hatóanyag ismert és kedvelt a maga szegmensében, amihez a Mystic Pro 500 esetében kapcsolódik egy igen jó ár-érték arány is. Ez lényeges kérdés a gazdálkodás során, ezért bátran ajánlom mindenkinek.”
Klemencsics András szaktanácsadó, Agárd

„Az Agrokemol Kft. Békés megyében, Mezőkovácsházán folytatja tevékenységét, ami mezőgazdasági szolgáltatásból, növényvédelmi szaktanácsadásból és növényvédőszer-kereskedelemből áll. 2018-ban körülbelül 900 hektárnyi területen több Nufarm-termék felhasználásával oldottuk meg kalászosaink növényvédelmét. A Nuance SuperB előnye többek között, hogy a kalászosok teljes gyomspektrumát irtja, beleértve a nehezen kezelhető Cirsium- és Galium-fajokat is, továbbá a tenyészidőszakban rugalmasan használható korai, de akár megkésett gyomirtásra is. Fontos szempont, hogy nincs semmiféle perzisztencia a követő kultúrákra nézve. Ez nálunk a repce miatt különösen fontos. A csomagban található Mystic Pro 500 használatával egyúttal a levél- és kalászvédelmet is biztonságosan megoldottuk. A csomag kedvező hektárköltsége mellett az sem elhanyagolható, hogy a szaktanácsadási területünkről csak pozitív visszajelzések érkeztek, így jövőre még nagyobb területen számítunk rá.”
Gyüre András, Agrokemol Kft., Mezőkovácsháza

„Tömörkény vonzáskörzetében termelek, 250 hektáron. A gazdaságomat az elmúlt 18 évben alakítottam ki, főleg bérelt területeken, amelyek zöme nagyon gyenge adottságú, ezt tükrözik szerényebb terméseredményeim is. Emiatt mindent ár-érték arányban közelítek meg. A Nuance SuperB csomag, melyet a Nufarm Hungária Kft. forgalmaz, azért tetszett meg, mert az eddig használt konkurens gyomirtó szernél magasabb mennyiségű hatóanyagot tartalmaz, és megoldást jelent az összes, táblán található kétszikű gyom ellen, illetve az árvakelésű napraforgót is szépen irtja. A csomagban található fluroxipir hatóanyag pedig kiváló hatékonyságú a ragadós galajjal szemben. Tapasztalatom szerint gombaölő és rovarölő szerekkel gond nélkül keverhető, nagyon rugalmasan kijuttatható kora tavasztól a zászlós levél állapotig, és fitotoxicitás soha nem volt észlelhető a kijuttatások során. A Nuance SuperB csomagot javaslom minden olyan termelőnek, aki nem küzd egyszikűek okozta problémával, és széles hatásspektrumú kalászosgyomirtót szeretne vásárolni, baráti áron.”
Szombathelyi Péter gazdálkodó, Tömörkény

Ahogy tavaly, úgy 2020-ban is bevált növényvédő szereket, kipróbált növényvédelmi technológiákat ajánlunk a jövedelmező gabonatermesztéshez. Számoljon velünk!

Gaál Orsolya
Field Marketing Specialist
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Amit a színcsapdákról tudni kell

2024. május 21. 14:10

Az egyik tévhit ezzel kapcsolatban az, hogy a színcsapdák alkalmazása teljesen környezetbarát, „bio” növényvédelmi technika.

Május, a levéltetvek hónapja

2024. május 19. 10:10

A levéltetvek több olyan kártételt is okoznak, amelyek közvetetten ugyan, de igencsak súlyos kártétellel járnak a termesztők számára.

Rejtőzködő gabonakórokozók

2024. május 17. 13:10

Vannak olyan parazita gombák is, amelyek károsítását, a tünetek megjelenését csak tavasszal észlelhetjük, ugyanakkor ebben az időszakban már semmit sem tehetünk ellenük.

A szőlő peronoszpóra elleni védelme gyors felszívódású, rézmentes készítménnyel

2024. május 15. 05:40

A Kwizda egy olyan rézmentes, felszívódó készítménnyel bővítette a portfólióját, melynek segítségével rugalmasan alakítható a szőlő peronoszpóra elleni védekezési stratégia.

Védekezni kell az aranka és a hamuszürke szárkorhadás ellen, egyre több a gyapottok bagolylepke

2018. augusztus 15. 06:54

A tartós meleg hatására szántóföldön és a kertészetekben is rohamosan érnek a növények, tartják időbeli előnyüket más évekhez viszonyítva.

Intenzív búzafajtákhoz hatékony növényvédelmi technológia

2021. április 22. 10:48

2021. március elején az látszott, hogy a tél hiánya miatt ismét számítani lehet a kórokozók korai megjelenésére. A különböző szintű védekezési programokhoz a Bayer 2021-ben négy kalászos fungicidet ajánl.

Megjelent a Nufarmer Magazin 33. száma!

2022. július 29. 13:34

A változások korát éljük, amihez a növényvédelmi feladatoknak is alkalmazkodniuk kell.

Kipróbált megoldások a kukorica gyomirtására

2019. február 13. 10:20

A kukorica gyomirtásának szakszerű és költségtakarékos megoldására mutatunk be néhány, gyakorlatból vett termelői tapasztalatot.