Növényvédelem
Növényvédelem

Az FMC megvásárolja a DuPont növényvédő szereinek egy részét

Az FMC megvásárolja a DuPont növényvédő szereinek egy részét

Agrofórum Online

Az FMC bejelentette a DuPont növényvédőszer-üzletága jelentős hányadának felvásárlását, valamint ezzel egy időben a Health and Nutrition üzletág egyidejű értékesítését a DuPont részére.

Az FMC átveszi a DuPont növényvédelmi üzletágának egy jelentős részét, melynek értékesítésére az Európai Bizottságnak, a DuPont és a Dow Chemical Company összeolvadásával kapcsolatos döntése miatt kerül sor.

A DuPont megszerzi az FMC Health and Nutrition (Egészség- és Tápanyag-) üzletágát.

Az FMC 1,2 milliárd USD értékű készpénzbeni kifizetést folyósít a DuPont részére.

Az FMC Corporation és a DuPont aláírta a végleges megállapodást arra nézve, hogy az FMC felvásárolja a DuPont növényvédelmi üzletágának azt a részét, melyet az Európai Bizottságnak a DuPont és a Dow Chemical Company összeolvadásával kapcsolatos döntése miatt kényszerül eladni. A DuPont megszerzi az FMC Health and Nutrition üzletágát, valamint 1,2 milliárd USD értékű készpénzben részesül. Az FMC ezzel megszerzi a DuPont globális rágó kártevők elleni rovarölőszer-portfólióját, a kalászosgabona-félékhez világszerte alkalmazott, kétszikűgyom-irtó szereit, valamint a DuPont növényvédelmi globális kutatási és fejlesztési kapacitásának jelentős részét. Az FMC várakozásai szerint a megszerzett üzletág 2017-ben hozzávetőleg 1,5 milliárd USD bevételt termel majd.

A felvásárlás lezárását követően az FMC válik a világ ötödik legnagyobb bevételű növényvédőszer-gyártó cégévé, körülbelül 3,8 milliárd USD becsült éves bevétellel.

„Ez egy jelentős előrelépés az FMC, és különösen a növényvédelmi üzletág számára,” mondta Pierre Brondeau, az FMC elnök-vezérigazgatója. „A DuPont növényvédelmi portfóliójában szereplő piacvezető termékek és világszínvonalú kutatás-fejlesztés kapacitásai első vonalbeli mezőgazdasági technológiai társasággá léptetik majd elő az FMC növényvédelmi üzletágát.

„A növényvédelmi szektor jelentős változásokon megy keresztül, ahogy azt a jelenleg folyamatban lévő konszolidáció is jól mutatja. Annak érdekében, hogy továbbra is megfelelhessünk ügyfeleink elvárásainak, az FMC-nek több lehetőséget kell biztosítania az innovatív növényvédő és termésfokozó megoldásokat kereső gazdálkodók számára. Ezen magas értéket képviselő termékekkel és a kutatás-fejlesztési kapacitásokkal, a saját termékportfóliónkkal, fejlesztés alatt álló megoldásainkkal és a készítmények létrehozásában való gyakorlatunkkal kombinálva az FMC képes lesz jobban kiszolgálni ügyfelei igényeit, és gyorsabb ütemben előállni új megoldásokkal a piacon. A Health and Nutrition (egészség- és tápanyag-) üzletágunk ezzel egyidejű értékesítése lehetővé teszi, hogy továbbra is erős legyen a mérlegünk, és befektethessünk a növényvédelmi és a Lithium részlegek fejlesztésébe” – mondta Brondeau.

A DuPont növényvédelmi üzletágából felvásárolt részhez tartozik a Rynaxypyr®, a Cyazypyr® és indoxakarb hatóanyagokat tartalmazó piacvezető szelektívhatású rovarölőket tartalmazó termékportfólió. E termékek közül a két előbbihez teljes szabadalmi oltalom kapcsolódik a bennük alkalmazott hatóanyagok tekintetében. Az FMC várakozásai szerint ezek a termékek 2017-ben 1 milliárd USD-t meghaladó bevételt fognak termelni. Ezek a szelektív hatású rovarölő szerek rendkívül jól kiegészítik az FMC meglévő, széles spektrumú rovarölő termékeit.

A megszerzett portfólió magában foglalja a DuPont kilenc hatóanyagból és több készítményből álló, világszerte használt, gabonafélékhez alkalmazott, kétszikűgyom-irtóit. Ehhez a gyomirtó-portfólióhoz erős, elismert márkák és a DuPont saját fejlesztésű PrecisionPac® technológiája is hozzátartozik. Ezek a termékek jelentős mértékben szélesítik az FMC gyomirtói által lefedett növénykultúrák körét, valamint nagyobb egyensúlyt teremtenek az FMC preemergens és posztemergens megoldásai között.

Az ebből a portfólióból származó bevétel földrajzi megoszlása az FMC ázsiai és európai jelenlétének jelentős megnövekedését fogja eredményezni. A felvásárlást követően az FMC növényvédelmi termékekből származó bevétele majdnem teljesen egyenletesen oszlik majd meg a négy nagy régió – Észak-Amerika, Latin-Amerika, Európa és Ázsia – között.

A megszerzett termékekhez kapcsolódó mögöttes szellemi tulajdonok – ideértve a szabadalmakat, regisztrációkat és adatcsomagokat – szintén az FMC tulajdonába kerülnek. Az FMC tulajdonába kerül az ezeket a termékeket támogató globális gyártóhálózat, melynek részét képezi négy hatóanyag-előállító üzem és 10 regionális készítmény-előállító üzem.

A felvásárlást követően a DuPont világszínvonalú kutatási és fejlesztési szervezete – a delaware-i növényvédelmi kutatóközponttal együtt – 14 regionális fejlesztési laboratóriumot és a kapcsolódó szabályozó egységeket foglalja majd magában. Ebbe beletartozik a rovarölőkre, gyomirtókra és gombaölőkre is kiterjedő, jelenleg fejlesztés alatt álló 15 szintetikus hatóanyag is, illetve a mintegy 1,8 millió szintetikus vegyületet tartalmazó kiterjedt vegyületkönyvtár. A DuPont növényvédelemmel foglalkozó kutatói állományának jelentős részét is átveszi az FMC.

A tranzakcióra a Dow és a DuPont összeolvadásának lezárulása, valamint a szokásos zárási feltételek és szabályozói jóváhagyások függvényében kerül sor. A zárás a tervek szerint 2017 negyedik negyedévében történik meg.

Befektetés az innovációba: új létesítmény a természetes eredetű növényvédelem számára

2019. szeptember 20. 05:47

Az új 4000 négyzetméteres létesítményben, amely a Corteva Agriscience négy franciaországi gyártóüzemének egyike, 2019 októberében kezdődik a termelés, amely a következő négy év során várhatóan 50 új munkahelyet hoz létre.

Két alkalommal lesz permetezőgép-felülvizsgálati alapképzés szeptemberben

2019. szeptember 5. 11:47

Az alapképzés szakmai ismeretanyagának elsajátítása vizsgaköteles.

Fontos információk a növényvédelmi gépek kötelező időszakos műszaki felülvizsgálatáról!

2019. augusztus 2. 08:11

A növényvédelmi hatóság ellenőrzései során figyelembe veszi, hogy minden gép azonnali felülvizsgálata nem lehetséges.

Kötelező lesz a permetező gépek műszaki állapotának időszakos felülvizsgálata

2019. július 31. 16:16

A növényvédelmi tevékenységgel kapcsolatos új előírások értelmében a jövőben kötelező lesz a permetező gépek műszaki állapotának időszakos felülvizsgálata.

Hogyan termesszünk sikeresen szóját?

2019. január 17. 10:04

Az Agrofórum szervezésében interaktív szója fórumot tartunk az AGROmashEXPO-n a nyitás napján, január 23-án szerdán, 11.00 órai kezdettel, a G pavilon fórum színpadán.

Repce Különszám – ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

2019. február 26. 09:52

A Nufarmer magazin tavaszi különszámának főszereplője a repce, köszönhetően annak, hogy – bár Magyarországon nem mindenhol optimálisak számára a feltételek – az egyik legnagyobb árbevételű kultúra, stabil piaccal.

Őszi vetésnél fokozottan figyeljünk a talajlakó kártevőkre!

2018. augusztus 19. 11:17

A konkrét, táblaszinten történő kártevő és betegség fellépésének és terjedésének a megfigyelése a földhasználó vagy pedig a vele szerződésben álló növényorvos feladata.

Hamarosan már csak üvegházakban lehet alkalmazni a neonikotinoid hatóanyagokat

2018. november 9. 17:25

Négy termék forgalomba hozatali és felhasználási engedélyét visszavonták, további 21 készítmény engedélyéből pedig törölni kellett a szabadföldi felhasználásokat.