Növényvédelem
Fizetett tartalom
Növényvédelem
Fizetett tartalom

Jubileumot ünnepel a Nufarmer Magazin (ingyenesen letölthető PDF)

Jubileumot ünnepel a Nufarmer Magazin (ingyenesen letölthető PDF)

Magazinunk tizedik évfolyamába lépett, és olvasói – a különszámokkal együtt – már a 28. számot lapozhatják.

Az eltelt években született számtalan cikkel, interjúval mindig arra törekedtünk, hogy a gazdálkodókhoz közelebb hozzuk az agráriumot érintő újdonságokat, érdekességeket itthonról és a nagyvilágból csakúgy, mint hogy felhívjuk figyelmüket az aktuális növényvédelmi teendőkre, valamint megosszuk saját és termelő, kereskedő partnereink értékes gyakorlati tapasztalatait.

Mostani lapszámunkat a 2018-as növényvédelmi szezonra való visszatekintéssel kezdjük, nemcsak azért, mert számtalan tanulsággal szolgált, hanem azért is, mert a 2019. február közepén végzett szántóföldi szemlék során már látszanak az előző szezonból eredő, az idei szezonban várhatóan komoly kihívásokat jelentő problémák. Ezt követően a nagy szántóföldi kultúrák – kalászosok, kukorica, repce, napraforgó – tavaszi növényvédelme kerül a fókuszba. Szót ejtünk a korai és a rugalmasan, később elvégezhető beavatkozásokról, valamint a virágzásban történő, nagy odafigyelést igénylő permetezésekről is. Számtalan kísérletben vizsgáltuk növényvédő szereink hatékonyságát, többek eredményét, illetve az ezekből levont következtetéseinket és javaslatainkat szintén megosztjuk az olvasóval.

Magazinunkban több kiváló, elismert szakember ismerteti tapasztalatait az évelő egyszikű gyomnövényekről csakúgy, mint a vetésfehérítővel vagy a zöldítéssel kapcsolatos növényvédelmi problémákról és megoldási lehetőségekről.

Híreink között beszámolunk az Európai Unió hatóanyag-felülvizsgálatának következtében korlátozásra vagy visszavonásra kerülő növényvédő szereinkről, továbbá egy egyedülálló, fonálférgek elleni csávázószerről, amely nemrég került a Nufarm tulajdonába. A hazai agráriumban dolgozók között már jól ismert eseményben is részt vállaltunk, ugyanis februárban adták át az Év Agrárembere díjakat, és a Növényvédelem kategória támogatója éppen a Nufarm volt.

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi teendők elvégzéséhez és az előttünk álló növényvédelmi szezonhoz jó egészséget, sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon György
ügyvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

Homoki prérifű: futótűzként terjed homokterületeinken az új inváziós fűfaj

2019. október 16. 05:36

A homoki prérifüvet 2017 óta számos helyen találták meg a kiskunsági homokterületeken, ahol korábbi parlagokon és elsődleges homoki gyepekben fordul elő, valamint Debrecen belterületén, fajszegény leromlott gyepekben megtelepedve, gyakorlatilag egynemű, összefüggő foltokat, néhol többhektáros állományokat képez.

Elatus Era – új fejezet a kalászosok védelmében

2019. október 8. 13:47

A Syngenta idén bevezetett új fungicid terméke az Elatus Era idén is bizonyította a kórokozók elleni hatékonyságát, magas fokú biztonságot, teljes körű védelmet biztosított.

Ne csak álom legyen a magas terméshozam! – Alkalmazza a Syngenta teljes regulátor/gombaölő szeres technológiáját ősszel és tavasszal is repcében

2019. szeptember 30. 12:04

A repce a második legfontosabb olajos növényünk, mivel a vetésszerkezet fontos eleme, ezért vetés területe viszonylag stabil.

Veszélyes kártevők: Repcedarázs

2019. szeptember 20. 04:36

A repcedarázs elleni sikeres védekezés kulcsa a kártevő helyes, több szempontot mérlegelő előrejelzése, a gyakori táblabejárás és az időben elvégzett kezelés.

Minden, amit a termelő szeretne - Rugalmas megoldás, széles hatásspektrum, kedvező hektárköltség kukoricában

2019. május 17. 09:06

Néhány évtizeddel ezelőtt nem volt kérdés, hogy mikor végezzenek gyomirtást a kukoricában. A leggyakrabban alkalmazott technológia a kukorica preemergens gyomirtása volt, amivel arra a tenyészidőszakra – az évelő gyomokat leszámítva – nagyjából meg is lehetett oldani a problémát. De ahogy mondják, „azóta már sok víz lefolyt a Dunán” – rengeteg változás következett be a felhasználható hatóanyagok, termékek körében, éghajlatban, gyomflórában. Ehhez pedig a termelőknek, a szakembereknek is alkalmazkodniuk kellett.

Ne várjuk meg, amíg a gazdát kirángatják a traktorból!

2018. szeptember 7. 08:39

Jó reggelt!  Kávé mellé hoztam pár gondolatot, amit muszáj kiírnom magamból...

Hibridbúza. Őszi búza. Állománymustra, javaslatok a szükséges és ajánlott tavaszi beavatkozásokra

2019. február 8. 12:16

A mezőgazdaságban dolgozók hozzászoktak és kénytelenek elfogadni a tevékenységüket rendszeresen és igen változatosan befolyásoló időjárás okozta problémákat. A termesztési – agroökológiai – környezet dinamikus változásai ennek megfelelően évről évre sok feladatot adnak a gazdálkodóknak.

Kentaur 5 G – a talajlakó kártevők ellen

2018. március 7. 14:20

Az elmúlt években tapasztalt erős drótféreg ‘invázió’ bizonyította, hogy a vetéssel egy menetben kijuttatott talajfertőtlenítő szer elhagyása kockázatot rejt magában