Növényvédelem
Fizetett tartalom
Növényvédelem
Fizetett tartalom

Jubileumot ünnepel a Nufarmer Magazin (ingyenesen letölthető PDF)

Jubileumot ünnepel a Nufarmer Magazin (ingyenesen letölthető PDF)

Magazinunk tizedik évfolyamába lépett, és olvasói – a különszámokkal együtt – már a 28. számot lapozhatják.

Az eltelt években született számtalan cikkel, interjúval mindig arra törekedtünk, hogy a gazdálkodókhoz közelebb hozzuk az agráriumot érintő újdonságokat, érdekességeket itthonról és a nagyvilágból csakúgy, mint hogy felhívjuk figyelmüket az aktuális növényvédelmi teendőkre, valamint megosszuk saját és termelő, kereskedő partnereink értékes gyakorlati tapasztalatait.

Mostani lapszámunkat a 2018-as növényvédelmi szezonra való visszatekintéssel kezdjük, nemcsak azért, mert számtalan tanulsággal szolgált, hanem azért is, mert a 2019. február közepén végzett szántóföldi szemlék során már látszanak az előző szezonból eredő, az idei szezonban várhatóan komoly kihívásokat jelentő problémák. Ezt követően a nagy szántóföldi kultúrák – kalászosok, kukorica, repce, napraforgó – tavaszi növényvédelme kerül a fókuszba. Szót ejtünk a korai és a rugalmasan, később elvégezhető beavatkozásokról, valamint a virágzásban történő, nagy odafigyelést igénylő permetezésekről is. Számtalan kísérletben vizsgáltuk növényvédő szereink hatékonyságát, többek eredményét, illetve az ezekből levont következtetéseinket és javaslatainkat szintén megosztjuk az olvasóval.

Magazinunkban több kiváló, elismert szakember ismerteti tapasztalatait az évelő egyszikű gyomnövényekről csakúgy, mint a vetésfehérítővel vagy a zöldítéssel kapcsolatos növényvédelmi problémákról és megoldási lehetőségekről.

Híreink között beszámolunk az Európai Unió hatóanyag-felülvizsgálatának következtében korlátozásra vagy visszavonásra kerülő növényvédő szereinkről, továbbá egy egyedülálló, fonálférgek elleni csávázószerről, amely nemrég került a Nufarm tulajdonába. A hazai agráriumban dolgozók között már jól ismert eseményben is részt vállaltunk, ugyanis februárban adták át az Év Agrárembere díjakat, és a Növényvédelem kategória támogatója éppen a Nufarm volt.

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi teendők elvégzéséhez és az előttünk álló növényvédelmi szezonhoz jó egészséget, sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon György
ügyvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

Ritka kártevők a repcében

2019. december 6. 04:37

Az őszi káposztarepce az a szántóföldi növénykultúránk, amelynek növényvédelmében az állati károsítók döntő jelentőséggel bírnak és amelynek a termesztési költségeiben az ilyen károsítók elleni védekezés adja az egyik legnagyobb tételt.

Megjelent a Nufarm új termékkatalógusa

2019. december 3. 09:02

Letölthető a Nufarm növényvédelmi megoldások 2020, amelyből részletesen tájékozódhat cégünk termékpalettájáról, és az egyes növényvédő szerek pontos használati útmutatóját is megismerheti.

Permetezőgépek téli felkészítése

2019. november 20. 10:33

Ha nem biztos, hogy megfelelően el tudja végezni a fagymentesítést, kérje az Agroázis szakembereinek segítségét, szakképzett szervizes kollégáinkkal állunk partnereik rendelkezésére.

A repcefénybogár piretroid rezisztenciája

2019. november 19. 06:47

A repce-fénybogár Európában széles körben elterjedt kártevő. Az ellene engedélyezett készítmények nagy része ugyanabból a kémiai csoportból – piretroidok – származik, vagyis azonos hatásmóddal rendelkeznek. Folyamatos használatuk Európa több országában súlyos rezisztencia kialakulásához vezetett. Az utóbbi tíz évben hazánkban is megjelent és gyorsan terjed a piretroid rezisztens fénybogár.

Hogyan termesszünk sikeresen szóját?

2019. január 17. 10:04

Az Agrofórum szervezésében interaktív szója fórumot tartunk az AGROmashEXPO-n a nyitás napján, január 23-án szerdán, 11.00 órai kezdettel, a G pavilon fórum színpadán.

A szója gyomirtása

2018. december 28. 03:36

A hosszú tenyészidő miatt szükség van a preemergens kezelés után állománykezelés alkalmazására is, különösen akkor indokolt, ha a preemergens kezelések „gyengeségeit”, ki kell egészíteni.

Nagyon sok a moníliás fertőzés

2018. szeptember 13. 07:00

Szeptember első dekádját a csendes, nyugodt nyárvégi időjárás jellemezte. A nappali hőmérséklet általában 25-30 0C között mozgott, éjszakánként viszont már nem volt több 10-15 0C- nál. A levegő magas páratartalma miatt éjszakánként erős harmatképződést lehetett tapasztalni. A kedvező időjárás nem akadályozta a mezőgazdasági munkákat. Jó ütemben halad a szőlő szürete és a téli alma betakarítása.

A kártevők a dísznövényeinket sem kímélik

2018. május 4. 05:30

Dísznövényeink közül a buxuson ismét tarol a selyemfényű puszpángmoly hernyója.