A repce (Brassica napus) a keresztesvirágúak (Cruciferae) családjába tartozó, értékes ipari növény; a magjából olajat nyernek. A mediterrán térségből származó káposztarepcének őszi és tavaszi változata is van, Magyarországon az őszi változatot termesztik. Hazánkban az utóbbi években vetésterülete meghaladta a 200 ezer hektárt, termésátlaga 1,5-2,0 t/ha között alakult (KSH). A legkedvezőbb vetésidő számára – magyarországi körülmények között – augusztus 25 – szeptember 10. Betakarítása általában június második felében, teljes érésben történik, amikor a becőkben a magok csillogó fekete színűek. Az őszi káposztarepce magja 40-50% olajat tartalmaz. Főbb kórokozói, kártevői: repcemozaik vírus, levélgöndörödés vírus, olajrepce virágelzöldülés, repceperonoszpóra, repce-becőrontó, fehérpenészes rothadás, gyökérgolyva, repcedarázs, repcebolha, repcefénybogár, repceszárormányos, repcebecő-ormányos, repcebecő-gubacsszúnyog. Termesztési technológiájáról, vetőmag-előállításáról, károsítóiról, növényvédelméről információkat talál az Agrofórum Online szakportálon.
2014. október 21.
A malmi búza, a takarmánybúza, a takarmánykukorica, a takarmányárpa, a nagy olajtartalmú napraforgómag és a repce árainak alakulása a Budapesti Értéktőzsde árupiacán.
2014. október 12.
A sikeres repce termesztés alapja, hogy a tenyészidő alatt végig megőrizzük a vetőmagban rejlő genetikai potenciált.