Növényvédelem
Növényvédelem

Nufarmer Magazin – Ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

Nufarmer Magazin – Ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

Agrofórum Online

Felszaporodó kártevők, növényvédelmi teendők, szakmai tanácsok, érdekességek, akciós ajánlatok.

A szokatlanul kemény téli időjárás után érkező kora tavaszi esők és a hirtelen jött felmelegedés nemcsak átázott talajokat és gyorsan visszavonuló belvizet eredményeztek, hanem kedvező feltéteket biztosítanak a kártevők felszaporodásához is. A legyengült őszi kalászosok és repcenövények gyors regenerálódásának elősegítése érdekében ezért mielőbb célszerű kijuttatni a tavaszi tápanyag első adagját. A fejlődésnek induló állományok rendszeres szemlézése szintén elengedhetetlen, mert a károsítók már az idei termésre „fenik a fogukat”.

Tavaszi lapszámunk sorra veszi a szántóföldi nagy kultúrák növényvédelmi teendőit, de szót ejtünk az álló kultúrák kezeléséről is, melyhez szokásunk szerint szakmai javaslatokat, gyakorlatias tanácsokat fűzünk. Lapunk hasábjain termelői vélemények is olvashatók, üzemi szakemberek számolnak be a Nufarm termékeivel és növényvédelmi technológiáival kapcsolatos tapasztalataikról. Emellett a növényvédelmi munkáknál használható egyéni védőeszközök is helyet kaptak aktuális lapszámunk témái között.

Partneroldalaink a gumiabroncsokkal kapcsolatos fejlesztések eredményeiről, egy újonnan megjelent gépkocsi modellről, valamint pályázati aktualitásokról is beszámolnak. Arcvonások című rovatunkban a Nufarm szakemberei mutatkoznak be, egy kicsit más szemszögből, mint ahogy őket a napi munkájuk során eddig megismerhették. Mindezeken túl Az Év Agrárembere díj 2016 növényvédelem kategóriájának győzteséről és kategóriadöntőseiről is hírt adunk.

Természetesen szó lesz tavaszi akciós ajánlatainkról, melyek lehetővé teszik, hogy Ön kedvező feltételek mellett folytathassa a növényvédelmi munkákat.


A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi szezonhoz jó egészséget és sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon György
cégvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

 

 

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

Lehet egy gonddal kevesebb?

2019. június 20. 11:57

Hatékony kezelésekkel előzzük meg az amerikai kukoricabogár lárvák inszekticid rezisztenciájának kialakulását.

Veszélyes kártevők: Amerikai kukoricabogár

2019. június 19. 04:37

Az amerikai kukoricabogár a legjelentősebb kukorica kártevőink közé tartozik. A kártétele a hektáronkénti 5-10 q-tól a teljes termésveszteségig terjedhet. A lárva és az imágó egyaránt kártevő.

Veszélyes kártevők: Kukoricamoly

2019. június 18. 10:56

A kukoricamoly elsődleges tápnövényei az egyszikűek osztályába tartoznak. Több mint 240 növényfaj ismert, amelyen képes a kártevő lárvája kifejlődni, melyek közül kiemelkedik a kukorica.

Na habozzon! – Válassza az eredetit – Reglone Air

2019. június 18. 10:23

Magyarország napraforgó termesztése világviszonylatban kiemelkedő. A magas terméshozam egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő hibrid kiválasztása, ehhez a Syngenta Kft. 2019-ben 12 hibridből álló portfóliójával járul hozzá. Emellett kiemelten fontos minden olyan agrotechnikai vagy növényvédelmi művelet, ami akár egy kilogramm hektáronkénti termést is képes megmenteni.

A napraforgó-betegségek állománykezeléséről

2018. december 27. 06:33

A legfontosabb napraforgó betegségek (szárfoltosság és tányérbetegségeket okozó gombák) elleni kémiai védelem lehetőségeivel – különösen azok időpontjának megválasztását és a védekezés hatását illetően – kapcsolatos aktuális információkkal ismerkedhetnek meg Olvasóink.

A borsó-aknázólégy

2019. január 19. 05:38

Az inváziós kártevők sorozatban ezúttal a borsó-aknázólégy földrajzi elterjedését, biológiáját, tápnövénykörét és az ellene való védekezés lehetőségeit mutatjuk be.

Feloldották a növényvédőszer-használati tilalmat az ökológiai jelentőségű másodvetéseken

2018. szeptember 24. 07:58

Az Európai Bizottság rendeletének módosítása értelmében 2018-tól a termelő ökológiai jelentőségű területeken tilos a növényvédőszerek-használata, így az ökológiai jelentőségű másodvetéseken is.