Növényvédelem
Növényvédelem

Nufarmer Magazin – Ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

Nufarmer Magazin – Ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

Agrofórum Online

Felszaporodó kártevők, növényvédelmi teendők, szakmai tanácsok, érdekességek, akciós ajánlatok.

A szokatlanul kemény téli időjárás után érkező kora tavaszi esők és a hirtelen jött felmelegedés nemcsak átázott talajokat és gyorsan visszavonuló belvizet eredményeztek, hanem kedvező feltéteket biztosítanak a kártevők felszaporodásához is. A legyengült őszi kalászosok és repcenövények gyors regenerálódásának elősegítése érdekében ezért mielőbb célszerű kijuttatni a tavaszi tápanyag első adagját. A fejlődésnek induló állományok rendszeres szemlézése szintén elengedhetetlen, mert a károsítók már az idei termésre „fenik a fogukat”.

Tavaszi lapszámunk sorra veszi a szántóföldi nagy kultúrák növényvédelmi teendőit, de szót ejtünk az álló kultúrák kezeléséről is, melyhez szokásunk szerint szakmai javaslatokat, gyakorlatias tanácsokat fűzünk. Lapunk hasábjain termelői vélemények is olvashatók, üzemi szakemberek számolnak be a Nufarm termékeivel és növényvédelmi technológiáival kapcsolatos tapasztalataikról. Emellett a növényvédelmi munkáknál használható egyéni védőeszközök is helyet kaptak aktuális lapszámunk témái között.

Partneroldalaink a gumiabroncsokkal kapcsolatos fejlesztések eredményeiről, egy újonnan megjelent gépkocsi modellről, valamint pályázati aktualitásokról is beszámolnak. Arcvonások című rovatunkban a Nufarm szakemberei mutatkoznak be, egy kicsit más szemszögből, mint ahogy őket a napi munkájuk során eddig megismerhették. Mindezeken túl Az Év Agrárembere díj 2016 növényvédelem kategóriájának győzteséről és kategóriadöntőseiről is hírt adunk.

Természetesen szó lesz tavaszi akciós ajánlatainkról, melyek lehetővé teszik, hogy Ön kedvező feltételek mellett folytathassa a növényvédelmi munkákat.


A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi szezonhoz jó egészséget és sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon György
cégvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

 

 

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

Veszélyes kártevők: Repcedarázs

2019. szeptember 20. 04:36

A repcedarázs elleni sikeres védekezés kulcsa a kártevő helyes, több szempontot mérlegelő előrejelzése, a gyakori táblabejárás és az időben elvégzett kezelés.

A csávázás és a Bayer neve elválaszthatatlan

2019. szeptember 16. 11:36

Elérkezett az őszi vetésű gabona vetőmagok csávázásának ideje. A munka megkezdése előtt nem árt felfrissíteni a tudásunkat, feleleveníteni az elmúlt évek tapasztalatát.

Veszélyes kártevők: a keresztesvirágúak földibolhái

2019. szeptember 16. 04:36

A káposztabolhák legjelentősebb kártételét a kora tavasszal előjövő imágók okozzák, ami akár a csíranövények pusztulását is okozhatja. Kártételük az úgynevezett „lyuggató hámozás”.

Inváziós kártevők: Földközi-tengeri gyümölcslégy

2019. szeptember 12. 13:26

A földközi-tengeri gyümölcslégy 1928 óta kisebb-nagyobb szünetekkel került be ismételten Magyarországra elsősorban citrusfélék szállítmányaival. 2010 decemberében először budapesti lakás ablakán tűnt fel egy nőstény példánya.

Kipróbált megoldások a kukorica gyomirtására

2019. február 13. 10:20

A kukorica gyomirtásának szakszerű és költségtakarékos megoldására mutatunk be néhány, gyakorlatból vett termelői tapasztalatot.

A korszerű almaültetvényeké a jövő

2018. január 30. 13:07

Visszatérő probléma a tősarjak folyamatos képződése, amelyek eltávolítása a vértetvek miatt különösen indokolt.

Lisztharmat, tűzelhalás, varasodás - Ezek ellen is védekezni kell a napokban

2018. július 5. 20:01

Szőlőben a fürtök záródása miatt fontos a mostani védekezés, főként a lisztharmat ellen, de a fiatal hajtásokon újabb peronoszpórás olajfoltok jelentek meg.

Poloskák jelentősége a napraforgóban

2019. március 21. 17:37

A korszerű biológiai alapok nyújtotta potenciál kiaknázásában, kulcsszerepe van a növényvédelemnek. A napraforgóban károsító polifág fajok közé tartoznak a poloskák, amelyek közül a mezeipoloskák és a hozzájuk hasonló kárt okozó bodobácsok érdemelnek említést.