Növényvédelem

Nufarmer Magazin – Ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

Agrofórum Online

Felszaporodó kártevők, növényvédelmi teendők, szakmai tanácsok, érdekességek, akciós ajánlatok.

A szokatlanul kemény téli időjárás után érkező kora tavaszi esők és a hirtelen jött felmelegedés nemcsak átázott talajokat és gyorsan visszavonuló belvizet eredményeztek, hanem kedvező feltéteket biztosítanak a kártevők felszaporodásához is. A legyengült őszi kalászosok és repcenövények gyors regenerálódásának elősegítése érdekében ezért mielőbb célszerű kijuttatni a tavaszi tápanyag első adagját. A fejlődésnek induló állományok rendszeres szemlézése szintén elengedhetetlen, mert a károsítók már az idei termésre „fenik a fogukat”.

Tavaszi lapszámunk sorra veszi a szántóföldi nagy kultúrák növényvédelmi teendőit, de szót ejtünk az álló kultúrák kezeléséről is, melyhez szokásunk szerint szakmai javaslatokat, gyakorlatias tanácsokat fűzünk. Lapunk hasábjain termelői vélemények is olvashatók, üzemi szakemberek számolnak be a Nufarm termékeivel és növényvédelmi technológiáival kapcsolatos tapasztalataikról. Emellett a növényvédelmi munkáknál használható egyéni védőeszközök is helyet kaptak aktuális lapszámunk témái között.

Partneroldalaink a gumiabroncsokkal kapcsolatos fejlesztések eredményeiről, egy újonnan megjelent gépkocsi modellről, valamint pályázati aktualitásokról is beszámolnak. Arcvonások című rovatunkban a Nufarm szakemberei mutatkoznak be, egy kicsit más szemszögből, mint ahogy őket a napi munkájuk során eddig megismerhették. Mindezeken túl Az Év Agrárembere díj 2016 növényvédelem kategóriájának győzteséről és kategóriadöntőseiről is hírt adunk.

Természetesen szó lesz tavaszi akciós ajánlatainkról, melyek lehetővé teszik, hogy Ön kedvező feltételek mellett folytathassa a növényvédelmi munkákat.


A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi szezonhoz jó egészséget és sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon György
cégvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

 

 

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A láthatatlan kártevő, ami tarra rághatja a vetést

2025. szeptember 18. 08:10

Ősszel újra támadhat a csócsárló: a gabona kártevője, amelyet csak időben észlelve és okosan védekezve győzhetünk le.

Kórokozók ugrásra készen az árpában: most kell lépni!

2025. szeptember 16. 09:10

Az őszi árpa vetések már most komoly gombás fertőzésveszélyben vannak – a megelőzés sokkal olcsóbb, mint a védekezés.

Hogyan előzhető meg a gyümölcsfák korai lombvesztése?

2025. szeptember 15. 09:10

Nem mindig kóros, ha a gyümölcsfák idő előtt hullatják leveleiket – de a jelekre érdemes odafigyelni!

Hogyan ismerhetők fel a vírusos gabonák?

2025. szeptember 13. 11:10

Az őszi kalászosokat már vetéskor fenyegetik a vírusok. A tünetek csak tavasszal jelentkeznek, de a védekezést most kell megkezdeni.

A korszerű betakarítás titka

2022. július 26. 10:49

A betakarítási munkák szállításszervezésének legfontosabb része ebben az évben is annak megoldása, hogyan kerüljön a termény a szántóföldről a tárolóba, hiszen ez az a terület, ahol a szakértők szerint a legnagyobb a fejlődési potenciál.

Rekord szójatermés várható az IGC jelentése szerint

2022. augusztus 23. 06:34

A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) legfrissebb jelentése a világ gabona piacának emelkedését jelzi, elsősorban a kukorica és a búza várható csökkenése miatt.

Nagyon drága lesz, mert a termőtalajból nem gyártanak újat!

2022. szeptember 28. 13:16

A talajok értéke is csökken, HA kockabálákban füstölik el a következő évi termések jó részét!

Generatív modell segítségével beszélik a növények nyelvét

2023. május 31. 13:16

A Hortiya széleskörű nyelvi modellt alkalmaz a biokémiai technológiákban, hogy ezáltal is hozzájáruljon az élelmiszer-termelés „zöldebbé tételéhez”.