Növényvédelem
Növényvédelem

Nufarmer Magazin – Kertészeti különszám (ingyenesen letölthető PDF)

Nufarmer Magazin – Kertészeti különszám (ingyenesen letölthető PDF)

Agrofórum Online

Kertészeti különszám a zöldség- és dísznövénykultúrák növényvédelméről, hatékonyságjavító tippekkel.

Ezzel a kiadványunkkal elsősorban a kertész kollégákhoz szeretnénk szólni. A Nufarmer Magazin évente két-három alkalommal, időszakosan jelenik meg. Eddig jobbára olyan témákat érintettünk, amelyek a szántóföldi növénytermesztéshez és annak növényvédelméhez kapcsolódtak. Ez az első alkalom, hogy kertészkörökben is szeretnénk bemutatkozni.

A Nufarm Hungária Kft. termékpalettája az elmúlt években több olyan szerrel egészült ki, amelyet a kertészeti kultúrákban is eredményesen lehet használni. Különösen fontosnak tartjuk ezt, hiszen a szakembereknek ezen a területen is rengeteg károsítóval kell megküzdeniük, ráadásul a fóliás és üvegházi termesztés során egész évben problémát jelent a jelenlétük. A zöldség-, dísznövénykultúrák jó része kiskultúrának minősül, és sajnos ezekben csak nagyon kevés engedélyezett termék van. Pedig az élelmiszer-biztonság tekintetében nagyon fontos helyen szerepelnek, hiszen a zöldségeket szinte folyamatosan szedik, mintázzák szermaradék-vizsgálatra. Friss fogyasztású termékként nap mint nap ott vannak az áruházak zöldségespultjain és a piacok standjain.

Növényvédőszer-gyártóként nemcsak azt tartjuk fontosnak, hogy termékeinkkel egészséges élelmiszert gazdaságosan lehessen előállítani, hanem azt is, hogy ezek a készítmények minél kevésbé terheljék a környezetet. Ezért több olyan termékünk van, amelynek rövid az élelmezés-egészségügyi várakozási ideje, kíméli a hasznos élő szervezeteket, és akár egyiket-másikat a biotermesztésben is fel lehet használni.

Kiadványunkat úgy állítottuk össze, hogy kiemelünk néhány kártevőt és kórokozót, amely a zöldség-, gyümölcs-, dísznövénykertészetekben számottevő kárt okoz. Majd bemutatjuk, hogy készítményeink közül melyek azok, amelyek ezekre a problémákra megoldást nyújthatnak Önnek. Olvashat arról is, hogy milyen sok körülmény befolyásolja a növényvédelem sikerét, és próbálunk tanácsot adni, hogyan teheti még hatékonyabbá ezt a nagyon fontos és nélkülözhetetlen tevékenységet.

Reméljük, hogy ebben a bemutatkozó kiadványban azon túl, hogy sikerül felkelteni az érdeklődést cégünk és termékeink iránt, több olyan témára is kitértünk, amely az Ön munkájában fontos és érdekes problémát érint, és nem titkolt szándékkal talán megoldást is ad.


A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

Kihívásokkal teli, nehéz, de nagyon szép munkájához jó egészséget és kitartást kívánunk Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Hörömpő László és Gaál Orsolya
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

 

 

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

 

Veszélyes kártevők: Repcedarázs

2019. szeptember 20. 04:36

A repcedarázs elleni sikeres védekezés kulcsa a kártevő helyes, több szempontot mérlegelő előrejelzése, a gyakori táblabejárás és az időben elvégzett kezelés.

A csávázás és a Bayer neve elválaszthatatlan

2019. szeptember 16. 11:36

Elérkezett az őszi vetésű gabona vetőmagok csávázásának ideje. A munka megkezdése előtt nem árt felfrissíteni a tudásunkat, feleleveníteni az elmúlt évek tapasztalatát.

Veszélyes kártevők: a keresztesvirágúak földibolhái

2019. szeptember 16. 04:36

A káposztabolhák legjelentősebb kártételét a kora tavasszal előjövő imágók okozzák, ami akár a csíranövények pusztulását is okozhatja. Kártételük az úgynevezett „lyuggató hámozás”.

Inváziós kártevők: Földközi-tengeri gyümölcslégy

2019. szeptember 12. 13:26

A földközi-tengeri gyümölcslégy 1928 óta kisebb-nagyobb szünetekkel került be ismételten Magyarországra elsősorban citrusfélék szállítmányaival. 2010 decemberében először budapesti lakás ablakán tűnt fel egy nőstény példánya.

Megkezdődött az őszi káposztarepce vetése - gyülekeznek a kártevők

2019. szeptember 2. 10:26

A repce vetésével párhuzamosan az eddig gondozatlan árvakeléseken, illetve a most virágzó, zöldítési céllal elvetett mustár, olajretek állományokon tömegesen gyülekeznek és táplálkoznak a repce rágókártevői.

Miért kell eltávolítani a fákról a gyümölcsmúmiákat?

2019. szeptember 9. 13:11

G. Szabolcs kérdése: Miért kell eltávolítani a fákon maradt összeaszalódott gyümölcsöket, gyümölcsmúmiákat?

Adjunk esélyt egy jó kalászos évnek!

2018. március 2. 07:46

A kora tavaszi fejtrágyázást követően március-áprilisban megkezdődhet az őszi búza tavaszi vegyszeres gyomirtása.

Sok a beteg, károsított diófa - napégés, almamoly és nyugati dióburoklégy okozzák a legtöbb problémát

2019. szeptember 11. 10:10

Növényvédelmi szempontból az esős időjárás és a tartós harmatképződés elősegíti a kórokozók egy részének fejlődését, de még számos kártevő is képes károkat okozni.