Növényvédelem
Növényvédelem

Nufarmer Magazin – Kertészeti különszám (ingyenesen letölthető PDF)

Nufarmer Magazin – Kertészeti különszám (ingyenesen letölthető PDF)

Agrofórum Online

Kertészeti különszám a zöldség- és dísznövénykultúrák növényvédelméről, hatékonyságjavító tippekkel.

Ezzel a kiadványunkkal elsősorban a kertész kollégákhoz szeretnénk szólni. A Nufarmer Magazin évente két-három alkalommal, időszakosan jelenik meg. Eddig jobbára olyan témákat érintettünk, amelyek a szántóföldi növénytermesztéshez és annak növényvédelméhez kapcsolódtak. Ez az első alkalom, hogy kertészkörökben is szeretnénk bemutatkozni.

A Nufarm Hungária Kft. termékpalettája az elmúlt években több olyan szerrel egészült ki, amelyet a kertészeti kultúrákban is eredményesen lehet használni. Különösen fontosnak tartjuk ezt, hiszen a szakembereknek ezen a területen is rengeteg károsítóval kell megküzdeniük, ráadásul a fóliás és üvegházi termesztés során egész évben problémát jelent a jelenlétük. A zöldség-, dísznövénykultúrák jó része kiskultúrának minősül, és sajnos ezekben csak nagyon kevés engedélyezett termék van. Pedig az élelmiszer-biztonság tekintetében nagyon fontos helyen szerepelnek, hiszen a zöldségeket szinte folyamatosan szedik, mintázzák szermaradék-vizsgálatra. Friss fogyasztású termékként nap mint nap ott vannak az áruházak zöldségespultjain és a piacok standjain.

Növényvédőszer-gyártóként nemcsak azt tartjuk fontosnak, hogy termékeinkkel egészséges élelmiszert gazdaságosan lehessen előállítani, hanem azt is, hogy ezek a készítmények minél kevésbé terheljék a környezetet. Ezért több olyan termékünk van, amelynek rövid az élelmezés-egészségügyi várakozási ideje, kíméli a hasznos élő szervezeteket, és akár egyiket-másikat a biotermesztésben is fel lehet használni.

Kiadványunkat úgy állítottuk össze, hogy kiemelünk néhány kártevőt és kórokozót, amely a zöldség-, gyümölcs-, dísznövénykertészetekben számottevő kárt okoz. Majd bemutatjuk, hogy készítményeink közül melyek azok, amelyek ezekre a problémákra megoldást nyújthatnak Önnek. Olvashat arról is, hogy milyen sok körülmény befolyásolja a növényvédelem sikerét, és próbálunk tanácsot adni, hogyan teheti még hatékonyabbá ezt a nagyon fontos és nélkülözhetetlen tevékenységet.

Reméljük, hogy ebben a bemutatkozó kiadványban azon túl, hogy sikerül felkelteni az érdeklődést cégünk és termékeink iránt, több olyan témára is kitértünk, amely az Ön munkájában fontos és érdekes problémát érint, és nem titkolt szándékkal talán megoldást is ad.


A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

Kihívásokkal teli, nehéz, de nagyon szép munkájához jó egészséget és kitartást kívánunk Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Hörömpő László és Gaál Orsolya
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

 

 

 

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

 

Na habozzon! – Válassza az eredetit – Reglone Air

2019. június 18. 10:23

Magyarország napraforgó termesztése világviszonylatban kiemelkedő. A magas terméshozam egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő hibrid kiválasztása, ehhez a Syngenta Kft. 2019-ben 12 hibridből álló portfóliójával járul hozzá. Emellett kiemelten fontos minden olyan agrotechnikai vagy növényvédelmi művelet, ami akár egy kilogramm hektáronkénti termést is képes megmenteni.

Inváziós kártevők: a vadgesztenyelevél-aknázómoly

2019. június 10. 08:46

A hazánkba érkező inváziós kártevő fajok jelentős része szántóföldi növényeinket, vagy a kertészeti kultúrákban a gyömölcsfáinkat vagy éppenséggel a zöldségféléket károsítják.

Inváziós kártevők: Eperfa-pajzstetű

2019. június 9. 08:37

Az eperfa-pajzstetű (Pseudaulacaspis pentagona) az egyik legfontosabb kártevő pajzstetű faj világszerte.

A kukorica gombás betegségei és ellenük való védekezés – A kukorica szár- és levélbetegségei (2/2.)

2019. június 9. 04:36

A fuzáriumos betegségeken kívül egyéb gombás betegségeit is ismerjük a kukoricának. A cikkben ezek közül mutatjuk be a legjelentősebbeket, megemlítve még néhány Magyarországon is előforduló érdekesebb kórokozót.

Őszi vetésnél fokozottan figyeljünk a talajlakó kártevőkre!

2018. augusztus 19. 11:17

A konkrét, táblaszinten történő kártevő és betegség fellépésének és terjedésének a megfigyelése a földhasználó vagy pedig a vele szerződésben álló növényorvos feladata.

Fainjektálás: gyümölcsfákon tilos!

2019. április 15. 09:02

Zsigó György, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara budapesti szervezetének alelnöke az időszerű közterületi növényvédelmi teendőket osztotta meg.

 PANTERA 40 EC - „türelmetlen gazdák türelmes” egyszikű gyomirtója

2018. március 29. 09:46

A graminicidek között egy kiváló lehetőség a Pantera 40 EC használata, ami az elmúlt években méltán vált alapvető készítménnyé a felhasználók körében.

Már megjelent az áprilisi Agrofórum!

2019. április 15. 17:04

Vajon mi áll a hazai burgonya termőterület drasztikus csökkenésének hátterében, melyek az ágazat fejlesztési lehetőségei, fellendülhet-e ismét a burgonyatermesztésünk?